MotoNews.pl

Czyszczenie alusków ?->?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam pytanko:

Ile mniej-więcej zaplace za czyszczenie kompletu 4alusków. Aluski mam bardzo zabrudzone... :< Nie wiem czym są one zabrudzone, ale jest to taka dość gruba wyczuwalna plama (jakby rozlany lakier albo cos...).

I teraz pytanie o ekonomike... Zlozylo sie tak, ze musze tez wymienic komplet 4 opon... Co robic ? Wymieniac opony na te aluski + czyszenie, czy kupic opony z aluskami...

Postaram się wieczorem podesłać jakieś zdjęcia tych felg.. Są to chyba 14 "RS" (niedawno autko kupilem, wiec teraz nie pamietam) Zdjęcia do podejzenia w moim profilu (calego autka).

Proszę o odpowiedzi !

moim zdaniem one ne są brudne tylko zaśniedziałe... a to komplikuje sprawe bo musiałbyś je oczyscic do gołego aluminium a potem pomalowac albo wypolerowac, czyli minimum 50zł za felge (czyszczenie i malowanie)

ja kiedyś miałem straszny brązowy nalot na alu,strasznie to wyglądało i pamogła pasta tempo,jeśli masz tylko osad na felach to spróbuj najpier wyczyścić ,koszt nie wielki bo pasta dużo nie kosztuje,a jak ten zabieg nie pomoże daj do malowania

W sumie komplet 4 kola + aluski 16'' kupie za 1000zl. Normalnie: 400zl opony + 200zł czyszczenie... wychodzi jakies 600:<

możesz kupić ode mnie ładne 15 ze spoko oponami.. fotki później

[ wiadomość edytowana przez: krysti612 dnia 2008-05-06 13:48:35 ]

A ile chcesz za komplecik ? : ) I w jakim stanie są opony ?

Felgi przed polerka były warte jakieś 500 dajmy na to 400.... Polerka to 450 PLN (tyle biorę i to po wielkich znajomościach) opony + wyważenie kosztowały mnie 250 ale za jakieś 750 oddam

Dzięki wielkie, ale jednak nie mam teraz tyle pieniedzy by zakupic komplet z felgami... Kupilem dzisiaj komplecik opon i bede je zakladal. Zastanawiam się jak w miedzy czasie gdy wulkanizator zdejmie opony z felg czy wtedy bym cos nie wyczyscil czy cos tam : ) Zastanawiam tez sie nad pomalowaniem ich na czarno

nie maluj felg na czarno!! Srebrny metalic + błyszczyk. Taka zabawa to coś ponad 300PLN (jeśli chcesz mieć dobrze zrobione) Ja za felgi będę śpiewał 850 do negocjacji Pozdrawiam