Jaka firma robi klocki i tarcze do E39

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czeka mnie wymiana klocków i tarcz i chciałbym kupic jak najbardziej zblizone do oryginałów. Zatem może ktoś z kolegów wie kto robi klocki i tarcze do e39, ewentualnie jakie polecacie zamienniki. Pozdrawiam

Fabrycznie są wszadzone podzespoły firmy ATE - takie też logo znajdziesz na zacisku, na żadnym z innych podzespołów tego nie znajdziesz ponieważ jest to produkcja dla BMM a nie sprzedaz detaliczna. W ASO wkładają przede wszystkim na przód klocki Textar a na tył Jurid bądź też to z logo BMW, które sa produkcji ATE. Dla wtajemniczonych oferują te same klocki tylko z logo ATE.
Jeśli chodzi o mnie to ja polecam ten zastaw Textar,Jurid + tarcze Brembo ale takie z wyższej pólki ponieważ w E39 lubią się szybko krzywić.

tarcze nie krzywia sie z winy producenta tylko na skutek rdzy która z biegiem czasu odklada sie miedzy powierzchnia piasty a tarczą

firmy: brembo, ate, textar, delfi, lukas

warunek przed montazem na gotowca pomierzyc czujnikiem na nowej tarczy przykreconej do piasty czy nie nie jest wiecej niz 0,02 ostatecznie 0,03 ale ja tego nie preferuje

i powinno byc ok na dlugie tysiaki km