Jaki numer w RAL ma lakier F-626??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak sprawdzic jaki numer w palecie RAL bedzie mial lakier F-626 Szary Oslo (Grigio Oslo)??
ktos wie gdzie mozna znalesc takie info??

-----------------
Franky Garage

do mieszalni lakierów podjedź, znajdziesz bez problemu

W pracy korzystamy ze wzorników RAL, ale są trochę drogie jakby ktoś chciał prywanie http://allegro.pl/ral-e3-effects-wzornik-barw-pelnych-i-metalicznych-i2097837771.html

więc najprościej jechać do sklepu z farbami, wybrać z ich wzornika jaki mają i powiedzieć, że chcesz żeby Ci tego namieszali X litrów.

Nie mówię o wybieraniu takich wzorników na wystawie w sklepie gdzie jest góra 40 kolorów, tylko z takiego jak z linka. Szarych będzie z 20 to możesz przebierać w odcieniach.

a czemu chcesz takim czymś malować?

Cytat:
2012-03-02 14:21:06, mateuszc pisze:
a czemu chcesz takim czymś malować?

takim czyms w sensie koloru??
czy rodzaj lakieru

-----------------
Franky Garage

rodzaj lakieru , przecież to zwykła przemysłówka

F 626 to autorenolak taki jak byl na kaszlach ja chce pomalowac akrylem dlatego chcialbym wiedziec jaki ma symbol ral zeby dobrac kolor
dokladnie taki jak moj pierwszy kaszel

-----------------
Franky Garage

nie wiem jak u was ale ja mam sprawdzoną kobitke do dobierania lakieru ma juz mieszalnie pewnie dłużej niż ja żyje i jak powiedziałem że chce kolor fiata z lat 80 to mi wyjeła wzornik fiata i wszystkie fabryczne kolory tam były z opisem roczników i modeli wybrałem sobie ten co mnie interesował i mi domieszała, a nawet jeżeli odcień by był minimalnie inny to malują całe auto przecież nie ma to żadnego znaczenia. Nikt nie zastąpi wprawionego i doświadczonego oka, więc poszukaj u siebie w okolicy właśnie firmy która o już kilku lat miesza lakiery a napewno coś doradzą.

pewnie tak zrobie coprawda mam lakier o tym symbolu ale ma juz 8 lat wiec pewnie szlag go trafil a niestety nie mam zadnej probki , wlasnie dlatego pytam jak to moze miec ral , co innego by bylo gdybym mial jakas probke w tym kolorze

-----------------
Franky Garage

Jak masz "kumatą" mieszalnię to dobierzesz na miejscu.
Ja dobierałem fiatowy yellow bahama i bez żadnego problemu znaleźli wzornik i dorobili kolor.

U mnie również nic w mieszalni nie chcieli podałem tylko F204 kość słoniowa i czekał na następny dzień na mnie akryl