MotoNews.pl

PROBLEM Z KIERUNKOWSKAZAMI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM jak w temacie
po włączeniu kierunkowskazu mignie raz czasami pare razy ,a potem świeci jednostajnym światłem, co musze wymienić i gdzie sie ta część znajduje, według mnie to jest ta czarna kostka w zespolonym ale niejestem pewien i niewiem jak sie nazywa

To się nazywa przekażnik i znajduje się z lewej strony od dołu przełącznika zespolonego...o ile to jest ten problem

JAK JUż WIEM JAK SIE TO NAZYWA TO ZOBACZYMY ILE COś TAKIEGO KOSZTUJE NA ALLEGRO MOżE GROSZE TO WYMIENE I ZOBACZE CZY DA JAKIś EFEKT

Kolega Cie wprowadza w blad to nie jest przekaznik tylko to jest przerywacz i w nim jak jest to ramie co laczy i rozlacza to ono sie "przykleja" do stalego elementu i przewodzi caly czas. Wiem bo sam mialem ten problem otworzylem go poruszalem tym ramieniem no i jak narazie odpukac jest wszystko w porzadku. Wystarczylo poszukac na forum jest rowniez ten problem poruszany dosyc niedawno.

dokładnie zgadza się to jest przerywacz a nie żaden przekaźnik

mniejsza oto jak sie nazywa właśnie wyjołem go z auta i mam go w domu. Przeczyściłem mu styki i jaraz sprawdze czy to coś pomogło

Cytat:
2008-05-17 12:59:10, DZWILU88 pisze:
mniejsza oto jak sie nazywa właśnie wyjołem go z auta i mam go w domu. Przeczyściłem mu styki i jaraz sprawdze czy to coś pomogło

Czyszczenie samych stykow raczej nie pomoze.

U mnie czasami jest tak że działa, czyli normalnie miga kierunek, a czasami czały czas świeci, ale szczerze olałem to

Wczoraj rozebrałem ten przekaźnik okazało się ze to tylko cewka i kondensator )) wyczyściłem wszystkie styki nasmarowałem i działa jak burza