Przepalająca się żarówka w lampie RS(problem)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich

średnio co 2 tygodnie przepala się żarówka od świateł mijania w lampie RS ,zawsze walnie ta sama,już nie nadążam kupować żarówek
wiecie może jaka może być tego przyczyna?

dzięki za jakiekolwiek sugestie

Nie wiem czy pomoge ale moze luzna jest oprawka podczas jazdy troche wytrzesie luzuje sie i przepala a moze tez jakies przebicie na wiazce dochodzacej do tej oprawki

ja tam nie mam tej oprawki i upchałem filcem jakimś - żarówka jeździ bez problemu świeci i się nie pali więc raczej szukaj czegoś po instalacji.

tak na oko wszystko jest ok,żarówka trzyma się mocno a kable wyglądają dobrze,będe musiał chyba szczegółowo sprawdzić kabelek po kabelku

może jeszcze jakieś sugestie?

U mnie problemem było słabe ładowanie a po tym jak zrobiłem alternator problem żarówek znikł. Wcześniej wymieniałem co miesiąc żarówki szlak już mnie trafiał pojechałem do elektryka pomierzył itp i wymienił parę elementów alternatora i spokój.

Cytat:
2008-05-19 19:10:21, marimar pisze:
tak na oko wszystko jest ok,żarówka trzyma się mocno a kable wyglądają dobrze,będe musiał chyba szczegółowo sprawdzić kabelek po kabelku może jeszcze jakieś sugestie?

Lampa nie paruje przypadkiem ??szczelna jest nie ma wilgoci ??

kurde wlansie mam ten sam probl;em...:/tylko ze u mnei trosia paruje tylko co z tym fantem zrobic?wymienic caly reflektor?;/

Cytat:
2008-05-19 19:45:07, Kijarasz pisze:
U mnie problemem było słabe ładowanie a po tym jak zrobiłem alternator problem żarówek znikł. Wcześniej wymieniałem co miesiąc żarówki szlak już mnie trafiał pojechałem do elektryka pomierzył itp i wymienił parę elementów alternatora i spokój.

u mnie raczej ładowanie jest ok,ale czy lampa mi paruje to nie zauważyłem,może faktycznie gdzieś jest dziurka i żarówka się przepala,dodam że przepala się ona tylko podczas dłuższej trasy,czyli długo się pali

Cytat:
2008-05-19 19:54:59, przemek2860 pisze:
kurde wlansie mam ten sam probl;em...:/tylko ze u mnei trosia paruje tylko co z tym fantem zrobic?wymienic caly reflektor?;/

raczej wymiana na nową lampe to troche porażka ,chyba że masz 200-250 zł na nową(czytaj drugą używaną)

w takim razie co radzisz kolego?poratuj bo tez nie mam ochoty na wymiane zaroweczek co tydz..

rozebrać, wyczyścić, uszczelnić. z dużą starannością.

yezXR3i moglbys podbic na gg 8611633

Cytat:
2008-05-19 20:08:06, yezXR3i pisze:
rozebrać, wyczyścić, uszczelnić. z dużą starannością.

może niestety mnie też to czeka,ale bardzo bym nie chciał bo troche z tym roboty jest