Włącznik dmuchawy/klimy MkVII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem. Nie chce sie wlaczyc ani nawiew ani klima Normalnie wszystko funkcjonowalo zgasilem samochod, poszedlem do sklepu przychodze i nic, nie wieje. Prosze o pomoc bo cieplo sie robi a chociaz samochod mam niecale 2 miesiace to sie bardzo przyzwyczailem do tego dobrodziejstwa jakim jest klimatyzacja

Cytat:
2008-05-28 08:51:29, dino84 pisze:
Witam Mam problem. Nie chce sie wlaczyc ani nawiew ani klima Normalnie wszystko funkcjonowalo zgasilem samochod, poszedlem do sklepu przychodze i nic, nie wieje. Prosze o pomoc bo cieplo sie robi a chociaz samochod mam niecale 2 miesiace to sie bardzo przyzwyczailem do tego dobrodziejstwa jakim jest klimatyzacja

1. bezpieczniki spawdź
2. podłączenie włącznika - po ściągnięciu przedniej części deski
3. ?

wiem co jest + uciekl
patrz -> skrzynka

Stawiam na skrzynkę bezpiecznikową. Da się to usunąć bez rozpoławiania płytek z tego, co pamiętam.

da sie obejsc tez

Pewnie, że się da obejść. Większość obwodów da się obejść. Ale potem skrzynka bezpieczników ciekawie wygląda poobwijana kabelkami i dodatkowymi bezpiecznikami (jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie i da bezpieczniki). I mam pytanie: po co uprawiać taką radosną twórczość i amatorkę, skoro można to zrobić raz, a porządnie?

Bezpieczniki sprawdzilem. Gdzie sa w ogole te przekazniki, tak z ciekawosci pytam? Podlaczenia pokretla jeszcze nie sprawdzalem

Bylem u elektryka. Umowilem sie na jutro. Mowi ze zna ten problem i bedzie to kosztowalo ok 30-40zl. Duzo krzyknal?

cena przystępna, ale patrz mu na ręce, żeby Ci choinki jakiejś nie zrobił

Nie bardzo to mozliwe bo samochod w czasie pracy mam podeslac, a z drugiej strony to elektryk sprawdzony i polecany. Sam mam dobre o nim zdanie bo rozwiazal mi problem z poprzednim autem w 1min a jezdzilem po kilku "fachowcach" i tylko wydalem kilkadziesiat zl na niepotrzebne czesci. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Dam znac. Mam nadzieje ze jutro bede mogl sie juz chlodzic

Za 30 - 4- zł, to pewnie zrobi właśnie obejście jakimś kabelkiem. po prostu zmostkuje ci coś tam w skrzynce i zacznie działać.
Opis naprawy skrzynki jest na forum i jak się z nim zapoznasz, to zorientujesz się, że to kupa zabawy i raczej nikt za te pieniądze się tego nie podejmie.
W sumie nie jest to jakaś kosmiczna technologia i przy odrobinie wprawy można samemu to zrobić.

Wiem widzialem fotorelacje i troche dlubania jest Mechanior mowil ze ok 1,5h potrzeba, takze pewnie tam zerknie bo jaka bylaby inna przyczyna ze ot tak przestalo dzialac. Zreszta aby dzialalo to jest najwazniejsze

a ja sie podepne, z grubsza w temacie.
Mianowicie na obiegu zamknietym nie chce mi dzialac klima. Kiedys cos na forum wyczytalem o "slynnym rezystorze", ale za czort nie moge znalezc o jaki rezystor sie rozchodzi.
Druga sprawa, to wylaczanie sie klimy. Mianowicie wczoraj, po dluzszej jezdzie z wlaczona klima po prostu przestalo chlodzic. I nie pomoglo wylaczenie i ponowne wlaczenie klimy. Po prostu nie chlodzi i juz. Po dluzszym postoju (pare godzin) dzialala juz normalnie.

Problem rozwiazany. Kosztowalo to 50zl. Podlubal cos w skrzynce, przekaznikach, wymienil jakas podstawe przykaznika, itd. Takze znow moge cieszyc sie urokami klimatyzacji