Pamietacie Chowaj Windows Do Piwnicy????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj o 6 rano wjechaloo mi na chate 3 tajniakow z nakazem i zabrali mi calego kompa i 100 plyt cd, przeszukali caly moj pokoj w celu znalezienia nie orginalnbych plyt. Wziali na przesluchanie i grozi mi zaplacenie grzywny plus zaplacenie za wszystkie programy na ktore nie mam licencji, windows, office, mp3, filmy gry i chuj wie jeszcze co
policjant powiedzial ze ostatnio mieli goscia co producent programow podliczyl goscia jednego na 115 tys zl ktory musial wziasc kredyt w banku i to splaca.
mialem jechac na zvolen ale nic z tego bo nie wydaje kasy zadnej bo nie wiem czego sie spodziewac, moze trzeba bedzie sprzedac auto.
na forum nie mam jak wejsc teraz, sporadycznie w szkole lub u dziewczyny bede zagladal.

Jak jestescie w sieciach komputerowych pozabezpieczajcie sie w jaki kolwiek sposob
Pozdrawiam

ktos Cie zrobił z chooja, czy tak sami z siebie z nudy wpadli do Ciebie?
czym sie kierowali, ze wpadli akurat do Ciebie?

to musiałeś wcześniej chyba coś przeskrobać bo dostanie nakazu bez żadnych podejżeń to nikt nie da

Bywa, że namierzają po adresie IP ludzi, którzy dużo udostępniają w sieciach P2P.

a za sciaganie seriali ktorych nie ma w polsce tez moga wlepic mandat? Przeciez jak czegos nie da sie kupic to nie jest nielegalne

bartong44, to tak na poważnie, czy jaja sobie robisz?
Jak na poważnie, to lece po bilet do Irlandii.

Korzystałeś z torrentów i e2k?
Jaki miałeś download/upload na miesiąc?
Miałeś stałe IP, czy zmienne?

Kurde, słyszałem, że na emulu namierzają po IP.
Kombinują, jak sobie statystyki poprawić. Niech zaczną sprawdzać domowe kompy milicjantów.

Cytat:
2007-05-11 19:14:43, Try3ek pisze:
to musiałeś wcześniej chyba coś przeskrobać bo dostanie nakazu bez żadnych podejżeń to nikt nie da

Wejść mogą kiedy chcą, także lepiej uważać

muszą mieć nakaz żadnego człowieka nie musisz wpuścic na swój teren, nawet jak to jest policja, mi kiedys wjechali za zakucanie spokoju i że niby jakaś impreza jest, a ze widziałem ze podjechali to odrazu była cisza pogadałem z nimi na klatce przy zamknietych dzwiach i sobie pojechali a jak spytali sie czy mogą wejść to spytałem sie po co, nie dali uzasadnienia to ich nie wpuściłem.
A co do tego jak by brzyszli jacyś w garniakach z papierkiem że niby nakaz to jest jeszcze to wystarczy powiedziec ze chcesz by Ci to sąd powiedział osobiście i dostajesz wezwanie do sądu i wtedy dopiero ich wpuszczasz a na siłe nie mogą.
choc tak myśle ze to jest niezła wkreca hehe ale przynamniej jak sobie pogadamy to nie będziemy sie nudzić

"A co do tego jak by brzyszli jacyś w garniakach z papierkiem że niby nakaz to jest jeszcze to wystarczy powiedziec ze chcesz by Ci to sąd powiedział osobiście i dostajesz wezwanie do sądu i wtedy dopiero ich wpuszczasz a na siłe nie mogą"
stary skad to wziales ? moze prokurator przyjedzie do Ciebie i sie spyta czy moge sie spytac o nakaz ?
na piratów wjezdzaja na podejrzenie popelniania przestepstwa. mozesz im naskoczyc

Nie będe poraz setny pisał o sprawie nalotów i tego czy mogą wejśc czy nie bo już to przerabiałem aż za dużo ja tylko napisze że zgadzam się z Cypheriusem i że lepiej uważać

ziomkowi ostatnio wpadli na chate o 7 rano, kompa mu tylko zabrali lapciaka zostawili, jak sami powiedzieli namierzyli go po tym jak na allegro kupił kopie jakichś bajek, z reszta o te bajki prosił go kuzyn dla dziecka;/ no ale narazie ma spokój tylko kompa nie ma

nie noo...masakra
pany spoko loko
o co chodzi...a no o to ze u nas w mieście chrzanów(powiat cały nawet) była wieeelka fama na ten temat , ze niby 2 umundorowanych + informatyk wchodza do mieszkan i co im sie podoba robią, hulaj dusza i wogle ble ble ble..zabieraja kompy cd-ki itp.
po jakimś czasie w gazecie PRZEŁOM (takie lokalne ścierwo) artykuł o treśći - uwaga streszczam.
-zatrzymano 3 mężczyzn co to sie przebieraja i wyłudzaja od ludzi kase i kompy biora i na gieldzie handlują
pokazują lewe legitki i nakazy a człek sie boi i łyka.

na koncu napisano ze nikt ale to NIKT niema prawa wejść do domu pod tak bzdurnym powodem ze TY mozesz miec piraty- napisano ze policja zdaje sobie sprawe ze wiekszosc prywatnych ludzi (nie firm)_ w polsce jedzie na kopiach zapasowych.sam sie zdziwilem ze takie rzeczy pisza jeszcze cytuja jakiegos policjanta.
mieli by wtedy setki tysiecy spraw i nigdy by niezakonczyli i nieposadzili 1% i sie nie oplaca.bo to i tak niezniknie.
i to mi sie podoba.dlatego wsadzcie to miedzy bajki.

qbara u mnie było to samo! Również była wiadomość później w prasie.

dlatego system sie ma oryginalny, a filmy sciaga - oglada - kasuje;]

z drugiej strony program do kosztorysowania co mam u starych kosztuje 2900zl...korzystam z niego raz w miesiacu i niewybulilbym tyle kasy na to bo to porazka...a robic trza..

b-tonq wspolczucia.

Cytat:
2007-05-11 20:18:49, cypherius pisze:
"A co do tego jak by brzyszli jacyś w garniakach z papierkiem że niby nakaz to jest jeszcze to wystarczy powiedziec ze chcesz by Ci to sąd powiedział osobiście i dostajesz wezwanie do sądu i wtedy dopiero ich wpuszczasz a na siłe nie mogą" stary skad to wziales ? moze prokurator przyjedzie do Ciebie i sie spyta czy moge sie spytac o nakaz ? na piratów wjezdzaja na podejrzenie popelniania przestepstwa. mozesz im naskoczyc

widzisz co napisał qbara to teraz sie zastanów na tym co napisałem, wiec tak nie do końca mogą Ci wejść jakieś pampry w garniakach, to tak podobnie jak nie musisz sie zatrzymac gdy policja zatrzymuje Ciebie ale musisz to zgłosić odrazu, wiec jak tacy panowie przyjdą to wychodzisz przed dzwi i dzwonisz na policje by podjechał radiowóz jak sprawdzą że rzeczywiście to są oni to przerąbane, wiec cos czuje ze kogos tu zrobili w konia...tym bardziej współczucia

jest tak jak chlopaki mowia, musza miec sadowy nakaz przeszukania zeby ci wlezc do chalupy i grzebac w rzeczach. jesli nie maja takiego papierka wydanego przez sad to moga ci naskoczyc

Panowie błagam Was, nie bazujcie się na jakis regionalnych gazetach nakaz wydaje prokurator i może to wydać już po przeszukaniu, a policjanci mogą wejść do chaty jeżeli jest podejrzenie popełnienia przestepstwa, w praktyce wygląda to tak że mają prawo wejśc do chaty...

[ wiadomość edytowana przez: Spawn_ad dnia 2007-05-11 22:31:13 ]

Ale jeśli wzieli go na przesłuchanie, to w tym wypadku nie byli przebierańcy...

-----------------
--=RACE TECH=--

Zawsze można zadzwonić na komendę i spytać, czy była planowana interwencja pod tym a tym adresem. Osobiście, jakby do mnie wpadli, tak bym zrobił. Kiedyś w TV jakaś szycha z policji sugerowała właśnie takie działanie jeśli podejrzewamy, że ktoś lewy podaje się za funkcjonariusza. Wiem, że w praktyce może być z tym różnie, ale nawet jeśli ekipa ma nakaz to powinna pozwolić to sprawdzić.

[ wiadomość edytowana przez: jacekes dnia 2007-05-11 22:42:09 ]

Cytat:
2007-05-11 22:30:15, Spawn_ad pisze:
Panowie błagam Was, nie bazujcie się na jakis regionalnych gazetach nakaz wydaje prokurator i może to wydać już po przeszukaniu, a policjanci mogą wejść do chaty jeżeli jest podejrzenie popełnienia przestepstwa, w praktyce wygląda to tak że mają prawo wejśc do chaty... [ wiadomość edytowana przez: Spawn_ad dnia 2007-05-11 22:31:13 ]

za duzo sie filmow hamerykanskych naogladaliscie

[ wiadomość edytowana przez: mmost dnia 2007-05-11 22:46:16 ]