Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() skorpion19 Sympatyk FEFK Honda Accord V-TEC Opoczno/Arras | 2008-05-27 09:42:54 Bo będzie chodził. W twojej skrzynse jeżeli nie ma go na górze to jest on normalnie w rzędzie z innymi, a który to to musiałbym sprawdzić ale dopiero pod wieczór bo właśnie wychodzę do pracy.
P.S. A pompa paliwa działa i podaje paliwo pod odpowiednim ciśnieniem? |
![]() trance Sympatyk FEFK był RS mk5 - teraz - ... Bydgoszcz | 2008-05-27 14:27:20 no właśnie pompa paliwa nie podaje paliwa :/ |
![]() MacFly Misiu Galant 2,5 V6 Żary | 2008-05-27 14:38:46 A w ogolę się odzywa pompa przy włączaniu zapłonu ?? |
![]() trance Sympatyk FEFK był RS mk5 - teraz - ... Bydgoszcz | 2008-05-27 15:00:53 auto kręci, ale pompa nie podaje paliwa, nie chodzi...gdyby bylo slychac pompe to chyba by auto zapaliło nie? a tak lipa... |
![]() skorpion19 Sympatyk FEFK Honda Accord V-TEC Opoczno/Arras | 2008-05-27 18:46:17 To w takim przypadku na twoim miejscu zacząłbym od sprawdzenia pompy, potem przewody od pompy do skrzynki i samą skrzynkę. |
![]() Jarcio81 byt | 2008-05-27 22:12:30 na chwile obecna diagnoza i to sprawdzenie czy jest prad na bezpiecznikach i kablach od pompy (moze podczas wywijania kablami ktorys wyskoczyl albo sie obluzowal),potem bedziemy myslec dalej...a zalozenie elek. szybek mialo byc takie proste i przyjemne...mam dosyc essa na chwile obecna ![]() |
![]() skorpion19 Sympatyk FEFK Honda Accord V-TEC Opoczno/Arras | 2008-05-27 22:15:09 A może wsadziłeś skrzynkę od diesla? Na 100% jesteś pewny że jest od xr-ostatnio grzebałem u kumpla w jego xr i u niego był bezp F 29
[ wiadomość edytowana przez: skorpion19 dnia 2008-05-27 22:18:05 ] |
![]() Jarcio81 byt | 2008-05-27 22:20:47 skrzynka byla wyciagana z xr-a, wiec prawdopodobnie byla od niego....kwestia jest innego typu: wlozylismy dzisiaj moja stara skrzynke,podlaczylismy ja i jest ten sam efekt...nie odpala ![]() |
![]() kamil76 Sympatyk FEFK Citroen C4 Grand Pic ... Ostróda | 2008-05-27 22:45:19 ...może wyłącznik wstrząsowy jest niedaleko skrzynki ,sprawdż do... |
![]() trance Sympatyk FEFK był RS mk5 - teraz - ... Bydgoszcz | 2008-05-27 23:23:29 być może Kamilu jest tak jak mówisz...wyłącznik wstrząsowy...grzebałem między kablami nic takiego nie widziałem :/
fakt jest taki, bezpieczniki sa ok, przekaźniki są ok, kostki są wpięte ok, a jak nie chce odpalić tak nie chce...pompa nie chodzi, dopatruję się tu tego iż przy wyjmowaniu skrzynki coś mogło zostać naruszone i bedzie to coś z przewodem od pompy paliwa... jutro bierzemy miernik i sprawdzamy czy przy podłączonej skrzynce jest napięcie w odpowiednim miejscu czyli okolice bezpiecznika odpowiedzialnego za pompę paliwa... Podpowiedźcie który to bo podejrzewam dwa z nich ale dokłądnie nie wiem teraz... Co do bezpiecznika F29, skrzynka była wyciagana z XRa, sprowadzony z D, przeszłości nie znam ale nie spodizewam sie zeby było tam grzebane... |
![]() MacFly Misiu Galant 2,5 V6 Żary | 2008-05-27 23:40:07 Jak się nie mylę to bezpiecznik od pompy to nr. 5, a na tej klapce oznaczany jako dystrybutor paliwa ![]() A bezpieczniki sprawdzaliście na oko czy miernikiem, kiedyś miałem taką sytuację, że na oko bezpiecznik cały a nawiew nie działa, wymieniłem bezpiecznik i hula do dziś ![]() wyłącznik wstrząsowy tak jak go nazwaliście jest koło lewej nogi za zaślepką koło drzwi, ciężko przegapić i chyba jak zadziałał to trzeba go wcisnąć. |
![]() trance Sympatyk FEFK był RS mk5 - teraz - ... Bydgoszcz | 2008-05-28 00:02:17 dzieki McFly, bardzo możliwe że został naruszony...bo z lewej strony jest trudno w gąszczu kabli wyciągnąć skrzynkę z prowadnicy, trzeba z wyczuciem wiec może i zostało coś naruszone...bezpieczniki były wymieniane na nowe, ale sprawdzone wszystkie, reszta działa oprócz owej pompy paliwa...słyszałem własnie ze jest coś zapobiegawczego podczas wypadku/wstrząsu co odłącza pompę... |