19 cali w Bestii MV6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, naszła mnie nowa szajba. W dobie ekstra fur i wielkich kółek na osiach ja też bym chciał troszkę zdziwaczeć. Szukam 19" do swojej omci (oczywiście nie do normalnej jazdy bo bym wtedy poza normalność wykroczył ). Jak koledzy uważają ? wejdą czy trzeba rozpychać nadkola ? Dla uzupełnienia felga 19" 8,5 cala na tył a 8 cali na przód, lub 8cali na tył i przód żeby nie modzić o ile taka felga to już wystarczające modzenie

myślałem o czymś takim:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110152240273&ssPageName=MERC_VI_RSCC_Pr4_PcY_BIN_Stores_IT&refitem=110149473271&itemcount=4&refwidgetloc=active_view_item&usedrule1=StoreCatToStoreCat&refwidgettype=cross_promot_widget

[ wiadomość edytowana przez: katanos dnia 2007-07-23 22:37:28 ]

ja mam u siebie 18" i chyba z tylu mam 8" szer. oprocz tego fura obnizona 40mm i nawet w 5 osob nic mi nie obciera, nie pamietam tylko jakie mam ET a to tez jest wazne

co do 19" to jak dobierzesz odpowiednie ET czyli pewnie rzedu 36-42 to powinno byc ok, ja zachorowalem na 20" no ale to juz jest przesada na naszych drogach

No pogratulować, ładnie to wygląda. Jednak 19" jeszcze nie widziałem na Omie. Będą drogie a opony jeszczedroższe ale z tym sobie poradzę. Nie sądzisz że ET rzędu 36-42 będzi trochę zbyt głęboko? Jeśli miałybyć z dużym i szerokim rantem (w przypadku felgi 9-9,5 cala) to ok ale przy 8 calach i małym rancie to chyba 34 wystarczy. Mv6 ma 16" i 7,5 cala i jest jeszcze luz, nie pamiętam tylko jakie ET jest przy serii

ja tak podalem orientacyjnie to ET,moze z 42 przesadzilem ale 36-39 wejdzie kazda felga i nie powina obcierac o amortyzatory, reszta zalezy od szerokosci felgi i ew od ksztaltu (ramiona wpukle lub wklesniete czy cos tam jeszcze)

bez obrazy ale ta felga z linku zuuuupelnie mi sie nie podoba, rant w omedze nie pasuje no i ten ksztalt jak ze starego Kadetta, no ale to kwestia gustu

[ wiadomość edytowana przez: szfagier dnia 2007-07-24 16:16:35 ]

kultowe koło bbs style

przegiąłeś z tym kadetem

wystarczy spojrzeć na wzór felgi w bolidach F1

to koło nigdy nie wychodzi z mody - ot dobra klasyka

i że nie pasuje do omegi ?

hmm - ja bym się nie zgodził

wow, ta omega ma lusterka jak cudna impreza wrx

Cytat:
2007-07-26 11:50:12, zork pisze:

i jakiś kaszalot do tego , chyba w komplecie

Znalezione:
225/35 19"

215/35 19"

Wiochmen i to z pomorza szkoda gadać. Wannę z grillem jeszcze mógł dołożyć.

dARTi - felgi na Omeśce wyglądają przekozacko, no może przydałby się ciut większy parapet z tyłu
Jakby ktoś miał takie i mu było za twardo, chętnie wymienię za moje cztery osiemnastki sztajmeski

Samo auto trochę za bardzo zeMowane - M lusterka, M wloty/wyloty(?) na błotniku, mam nadzieję że nie ma M-naklejki na klapie , znaczek Holdena fajny

Admeen - koła z 1 fotki to na pewno 19? mi wyglądają bardziej na 18

A Subaru rzondzi

seryjna oma na 18"/19" to koszmar
mam tu takiego passata na 17"(18") za każdym razem jak go widze to mi się chce śmiać,tak jak na fot.2

A co TY piszesz... ??? Seria + lekka gleba + dobre koło + ewentualnie kilka stylistycznych delikatnych dodatków i tyle....

Chyba, że Calibra Team Jeeeea... Ci się marzy

Cytat:
2007-07-26 11:50:12, zork pisze:

opowiastka o subaru...

Cytat:
2007-07-23 22:29:45, katanos pisze:
Jak koledzy uważają ? wejdą czy trzeba rozpychać nadkola ? Dla uzupełnienia felga 19" 8,5 cala na tył a 8 cali na przód, lub 8cali na tył i przód żeby nie modzić o ile taka felga to już wystarczające modzenie

Ja mam z tylu 10J 265 35 18 i chyba ET 34 i nie ma problemu

Nawiązując do 1 foty to rzeczywiście BBS wyglądają super, ale tak jak jeden kolega zauważył to raczej nie są 19". Jasna sprawa że na takich kołach jazda jest męcząca ale na zloty i spokojne wypady jest ok, do codziennej jazdy po warszawie zostawie 16" bo i tak czasem je gdzieś wpieprzę w dziurę. 19" to pełen lans.
W drodze mam sprężynki -35mm więc w połączeniu z 19" będzie już ładnie.
Na wiosnę zapodam je na osie ale jak uda mi się kupić za 2 miesiące to puszczę fotki.
Jak na razie rozeta na wzór BBS najbardziej mi się spodobała tyle że BBS kosztuje

pamietaj tylko, że na 18" można przy odrobinie uwagi jeździć na codzień

19 to już chyba faktycznie tylko lans - szkoda by mi bylo kase wydac na cos co bedzie lezalo na strychu i czekalo na zloty

ja na moich kołach jeżdżę od wczesnej wiosny i wszystko ok

mogę dodać, że stalowy rant ma ten plus, iż prostowanie nie zostawia na nim śladów - przy alu to już chyba trzeba malować

moja inspiracja

fak - chyba jednak trysne gryll na czrno

admeen: Błe. Wygląda jak tramwaj na kółkach bez gumki

Cytat:
Immo pisze:
Admeen - koła z 1 fotki to na pewno 19? mi wyglądają bardziej na 18

Mam to samo odczucie, jednak zrodlo mowi inaczej.

Cytat:
miklo pisze:
admeen: Błe. Wygląda jak tramwaj na kółkach bez gumki

Dokladnie tak

Cytat:
A co TY piszesz... ??? Seria + lekka gleba + dobre koło + ewentualnie kilka stylistycznych delikatnych dodatków i tyle....

Chyba, że Calibra Team Jeeeea... Ci się marzy

we wcześniejszych postach nie było wzmianki o glebie

Zobaczcie co znazłem : smiać sie chce i chyba wylecze się z 19" :
http://bilxperten.dk/intranet/data/imgPages/butikker2/216.jpg

jadę kupić 18"