Problm z lpg.prosze o porady

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam! mam nadzieje ze ktos pomoze mi rozwiazac moj problem.
mam hyundaia s-coupe 1,5 z lpg.jaka jest generacja niebardzo wiem bo mam go od niedawna.wiem ze centralka to Bingo S-4 i wtrysk jest jedno punktowy(a powinien byc chyba wilelo bo taki mam silnik).problem polega na tym ze gdy silnik jest zimny i przechodzi na gaz to gasnie,ale odpalajac go ponownie po przejsciu na gaz juz nie gasnie i wszystko gra.aha i na wolnych obrotach ,obroty faluja ale nie gasnie.nie wim co to moze byc,wymienilem swiece, melasa z parownika spuszczona i filtr wymnieniony i nic.co moze byc tego przyczyna????blagam o pomoc.

Instalacja to II generacja. Czy wiesz kiedy były wymieniane kable wysokiego napięcia, kiedy wymieniany był filtr powietrza?? Ile ma przejechane na obecnym parowniku (może być zużyty)?? Byłeś na regulacji??

instalacja ma ok 50tkm. filtr jest nuwka,no ale z tymi przewodami to chyba by caly czas gasnal a nie jak jest zimny.i te flowanie obrotow niewim sam.a moze to byc wina silnika krokowego?

aha a na regulacji nie bylem bo niewiem kto w zielonej reguluje bingo bylem u paru gazorow ale nie robili bingo

Od nowości tak chodzi czy może po wymianie filtra powietrza?? Po mojemu instalacja do regulacji. Założyłbym jeszcze i sprawdził jak chodzi na starym filtrze powietrza.

sprobuje regulacji,na starym tez tak chodzil.

Problemów może być wiele. Membrany w reduktorze, źle ustawiona mieszanka, stukające zawory, cewka, kable , świece.
Jeśli nie wiesz kiedy był regulowany to rozpoczoł bym od dobrej regulacji. Wtedy wyjdzie czy reduktor jeszcze jest ok. A na benzynie jak chodzi? To jest istotne. Najpierw poprawna praca na benie i dopiero potem szuklamy przyczyn po stronie gazu.

na benzynce chodzi jak cudo