Ile za SWAPa??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam jak w temacie ile moze kosztowac w zwyklym warsztacie przekladka silnika? tak na oko?? z gory dzieki za odpowiedz, i jezeli ktos zna kogos kto moglby to tanio zrobic gdzies w katowicach albo poblizu to bylbym bardzo wdzieczny za namiary

[ wiadomość edytowana przez: wyspa19 dnia 2008-06-07 11:22:42 ]

zależy jaki silnik i czy coś od starego podejdzie (np. elektryka) czy nie

powiedzmy na ok 1000-1500zł

zrob to sam

sama przekładka to max 300zł
co wy gadaćie
trance puknij sie w głowe lepiej

wyspa 19 na twoim miejscu zrobił bym to sam;] wyciągarka tylko potrzebna i pare kluczy

dokładnie arek. samemu też oczywiście się da to zrobić - są na forum tacy co robili przekładki ja kiedyś za przekładkę w oplu płaciłem 500pln ale tam było cudowania, bo skrzynia z innego silnika itd..

tyez nad tym myslalem ale nie chce czegos zchrzanic;]

jak taki sam silnik to u mnie w serwisie Fiat-a płaciłem 400 PLN z płynem chłodzącym i olejem dodam ze zmieniali kolektory bo kupiłem silnik z EGRem a miałem bez i zakładali moje kolektory

z 1.6 efi na rs-a 2.0 16V... kolega trance mnie przstraszyl mysle ze do 400zl sie zmieszcze

Cytat:
wyspa19
tyez nad tym myslalem ale nie chce czegos zchrzanic;]

stary tam sie nie da nic zepsuć

silnika nie zepsujesz a co najwyzej mozesz zapomnieć czegos podłaczyć
żadko sie zdarza ze wsadzisz silnik przekręcasz stacyjke i pali
zawsze cos zostanie:

oj z cvh na Dohc to jeszcze musisz wiązke całą zmieniać i pewnie wydech i pewnie pare innych żeczy

teraz to juz nie rpzekłądka sie nazywa tylko SWAP!!!!!!

[ wiadomość edytowana przez: arekturbo dnia 2008-06-06 21:12:34 ]

nie napisałeś w jakim samochodzie jaki silnik itd...

cena 1000-1500zł za przekładkę jest wiec jak najbardziej uogólniona...

bo może wynosić 500zł ale moze też wynosić 3500zł..

na RSa swapa robocizna możesz się do 500zł zmieścić

no tak nie napisalem, moze i bym podjal sie SWAPa sam ale nie mam do tego warunkow a pod blokiem tego nie zrobie;] i wlasnie jak kolega arekturbo wspomnial trzeba wymieniac cala wiazke elektryczna a jezeli chodzi o elektryko to jestem kompletnie zielony wiec wole oddac to komus kto sie na tym zna i da mi gwarancje na to ze jest to dobrze zrobione... czyli tak jak myslalem 400-500zł to nie jest jeszcze taka tragiczna cena....

400zl za Swapa silnika? ja juz nie mam wiecej pytan... choc jak mawia moj ojciec ma sie za co sie zaplacilo :]

no nic - powodzenia, ja na jesien mam umowionego SWAP-a Civica na 1.6 Vti... za 5400PLN robocizny...

Cytat:
2008-06-07 13:41:36, Quattro pisze:
400zl za Swapa silnika? ja juz nie mam wiecej pytan... choc jak mawia moj ojciec ma sie za co sie zaplacilo :] no nic - powodzenia, ja na jesien mam umowionego SWAP-a Civica na 1.6 Vti... za 5400PLN robocizny...

O ku#&8 ,ile?? No jesli jest tam tyle roboty co w RSie to gratuluje JELENIA. Swap w Escorcie to dla laika 2 dni - wiec sorry,ale dniowka za dwa dni pracy nie jest warta wiecej jak 1000zl

Mi gościu we Wrocku krzyknął 500zł razem z elektryką.
Mechanik w serwisie Forda.

Cytat:
2008-06-07 15:08:37, Seba pisze:
O ku#&8 ,ile?? No jesli jest tam tyle roboty co w RSie to gratuluje JELENIA. Swap w Escorcie to dla laika 2 dni - wiec sorry,ale dniowka za dwa dni pracy nie jest warta wiecej jak 1000zl

Tam jest duzo roboty, duzo wiecej niz w Nissanie, chocby dlatego ze wiazke trzeba ciac. Nie wiem jak jest w Fordzie, przecietny SWAP silnika SR20DE na SR20VE w Nissanie kosztuje 3000zl...

tak, a uturbienie silnika bez ruszania głowicy i rozbierania silnika na używanych częściach kosztuje 10 000pln (źródło: projectxs). A jak zrobisz to u zwykłego mechanika albo sam to za 10 k zrobisz turbo na kutych gratach.

dzwonilem do mechanika i krzyknąl 400zł z cała wiazka elektryczna itp... wiec nie ma zle)

projectxs robi mi teraz swapa z 1.6 na 2.0 w mk4 i wycenili robociznę na 2500-3000zl....
Jak ktoś ma adres warsztatu albo nr telefonu gdzie można to zrobić za 500zł to bardzo poproszę

wiesz mnie to zastanawia... ludzie robia to za bezcen, a potem sie okazuje, ze bledy i pomylki ciagnac beda sie za autem dlugi czas, no ale jak ktos ma do wyboru zabulic 500 a 1500zl to wiadomo gdzie w wiekszosci przypadkow pojedzie.

Dodatkowo tacy ludzie psuja nam rynek i nie cenia swojej pracy...

jakbym mial dac za SWAPa 1500zł + 2000zł za silnik to kompletnie nie widze w tym sensu wolalbym sprzedac swoje i kupic RSa.... wszystko zalezy od warsztatu i jego specjalizacji wiadomo ze w renomowanych serwisach itp taka operacja bedzie o wiele drozsza, a to ze ktos na wrsztacie zrobi Ci to za 500zl nie koniecznie znaczy ze bedzie to zrobione żle, czy gorzej (niektorzy jak ktos wspomnial robili to sami i wszytsko było OK)... owszem moze byc taka sytuacja ale wtedy mialbym tylko i wylacznie pretensje do samego siebie ze nie zainwestowalem wiecej;] mam tylko nadzieje ze koles zrobi mi to porzadnie,a z tego co wiem nikt na niego nie narzeka, robota jest zawsze zrobiona pierwsza klasa....