Odpalanie awaryjne na Pb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć Wam
W moim Essim 1.6 16V z wielopunktowym wtryskiem paliwa mam założoną instalkę LPG AG z komputerem Bingo-S.4. Wdł. producenta elektroniki centralka i przełącznik nie mają takiej możliwości aby w razie braku benzyny czy odpukać w niemalowane niedyspozycji wtryskiwaczy - odpalić silnik na samym LPG........ Tak sobie kombinuję, co by w razie"W" można sobie jakoś poradzić ale ...... co można w tej sytuacji wymyśleć, może wyciągnięcie bezpiecznika na zasilaniu od centralki gazowej coś by pomogła, ale to chyba centralka uruchamia zawór krokowy lpg, co nie? Pewnie atuattor nie podał by w ogóle gazu ......
Szkoda, mając dwa źródła zasilania można kiedyś by mieć taką możliwość awaryjnego uruchomienia silnika (pewnie niektórzy się odezwą - wywalić kompa i krokowca ).
Czy ktos ma może jakieś doświadczenia w tej kwestii? Chętnie posłucham.....

Ja mam doswiadczenia ale z gaznikiem takze nie bede siem tu produkowal ale tez chetnie poslucham o odpalaniu w takim trybie awaryjnym instalki dla wtryskow

pozdr

Gdziesik czytałem, że można wymusić... Poszukam.

Poszukaj .......będziemy cię ładnie słuchać

No, Eurowizji tu nie będę odstawiał

Witam.
Przy instalacji Lovato z elektroniką jest to możliwe. Przed włączeniem zapłonu trzeba przycisnąć przycisk w centralce LPG i przytrzymując go włączyć zapłon i odpalić silnik. Może Bingo też tak ma. Jest tylko jedno ale, żużycie gazu w takim wypadku bardzo wzrasta (przynajmniej u mnie).

Czy można tak też odpalić na samym gazie mojego Poloneza na jednopunkcie ELPIGAZ z kompem .

Mam przetrenowane dwie instalki w temacie:
Elpigaz Leonardo + przełącznik: po włączeniu zapłonu przełączamy szybko z gazu na benzynę i z powrotem. Potwierdzeniem odpalania na gazie jest świecenie żółtej diody światłem ciągłym jednocześnie z czerwoną.
Elpigaz Nicolaus + przycisk: po włączeniu zapłonu naciskamy przycisk i trzymamy go coś koło 10s. Świecenie diody ciągłym żółtym potwierdza odpalanie na gazie.
Powyższe funkcje działają tylko jedorazowo. Przed każdym następnym odpalaniem trzeba je powtórzyć jeśli chcemy znowu palić na gazie.
Pozdro.

Perzan - czy w instalacji Leonardo piszesz o przełączniku takim na 5-ciu diodach (albo inaczej - czy przy takim też działa) ???

Cytat:
2004-05-21 14:37:55, JarekFAS pisze:
Perzan - czy w instalacji Leonardo piszesz o przełączniku takim na 5-ciu diodach (albo inaczej - czy przy takim też działa) ???

Toś mnie zastrzelił
Odkąd się przekonałem ile jest wart ten "wskaźnik" poziomu gazu, po prostu nie zwracam na niego uwagi Czekaj... 4 zielone, chyba 1 czerwona - rezerwa plus dwie po bokach - gaz/benzyna. Takie cuś mam zamontowane. Wychodzi na to że chyba taki i na takim działa
Pozdro.

Przyglądnąłem się przełacznikowi - tak, ma 5 diód + 2 od stanu pracy.
Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: Perzan dnia 2004-05-24 01:39:22 ]

witam instalacja firmy AC Tomasetto elektryka firmy Autronic Al
centralka posiada tylko jeden przycisk
Jak odpalic tu na samym gazie ,moze ktos poradzi
Pozdrawiam

Dzieki za odpowiedz juz wiem wszystko
Pozdrawiam

Czy instalację SEC też można odpalić na LPG???