Pytanie: plastikowy kolektor a gaz 2gen?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie jak w temacie. Proszę o wszystkie za i przeciw. Można czy można. Czuć że silnik muli? Proszę o wszystkie opinie. Będę bardzo wdzięczny.

ja mam gaz przy plastikowym kolektorze, na mikserze było ZERO problemów, teraz mam BLOS-a jestem w trakcie strojenia, raz strzelił ale kolektor cały, bardzo wytrzymałe sa te kolektory !!!!

[ wiadomość edytowana przez: Kamil_K dnia 2008-06-03 21:40:54 ]

ale rozchodzi się tutaj o 2gen Taką masz?

Ja mam 2 gen. i jeździ. Nie odróżniam jeżdżenia między ben. i gaz. poza różnicą ale to mogę poróżnić jak już pojadę na dostrojenie.

Ja miałem II generację i przyplastikowym kolektorze nie było problemów. Tylko, że gazownik, który montował instalację coś w tym kolektorze wymianił na metalowe - ale co dokładnie, to nie pamiętam...

Ja też mam drugą generację, z tym że na aluminiowym kolektorze, nigdy nikomu nie uwierze że nie czuję różnicy miedzy gazem a Pb, u mnie, przy 1.8 zetec(105PS) auto na gazie jest mniej zrywne, gorzej przyspiesza, ogólnie SUCK'S :/ za to w momencie gdy przełączam sie na PB dostaje takie kopyto że lacie gubie . I proszę, nie piszcie nic w stylu żebym pojechał na regulacje bo coś jest nie tak. Niedawno z takowej wróciłem (po 10tys) ponieważ instalacją jest nowa.
bobas_sk przy strzale, nawet przy klapkach antywybuchowych masz 50% szans że kol. będzie cały, dobra regulacją tez gó#o da bo kilka razy przyszalejesz, zapomnisz że jesteś na LPG, aż w końcu reszta nagromadzonego gazu rypnie ... no chyba że redukujesz przy 2 tys
Z tego co się orientuję to ludzie jeżdzą i nic im się nie dzieje na google jest dużo o tym, ludzie piszą ze plastik to tylko do sekwencji lub jakiś "nowoczesnych" systemów zarządzania spalaniem mieszanki ... a przy mikserze ... zresztą, załóż, i jak kiedyś strzeli to zobaczysz jaki będziesz posrany otwierając maske

Dzwoniłem dziś do firmy w tychach co montuje gaz i pan powiedział że tylko sekwencja. i cena jest od 2.600 - do 2.800 są to normalne ceny? może znacie tańszy warsztat?

za sekwencje jest to cena normalna, z tym że na sekwencji to inna jazda, bardziej oszczędna itp.
Nie masz żadnego innego wyjścia, jeśli we własnym zakresie zdecydujesz się na montaz aluminiowego kolektora, to nie dość że nie będzie się to kalkulowało to jeszcze silnik zostanie narazony na stary moralne
Więc:
Albo zakładasz II gen. i czekasz aż rypnie albo dokładasz jeszcze 1000zł (:d)

Ja mam z plastikowym kolektorem (tzn. juz takiego essa kupiłem) i cyka elegancko. Tylko trzeba pilnwać świec, przewodów wn, filtrów pow. i gazu czyli wymieniac wczesniej niz na benie i tylko oryginały bo bedziesz miał problemy (swiece i prewody). Wczesniej mialem swiece NGK i musiałem zmienić na motorcraft bo nie dawały rady i strzelał mi. Ale sekwencja to juz inna bajka, taki byłby najlepszy, wybieraj Staq 300 jakbys montował - elegantino sie sprawuje w essach 16V.

Znajomy miał gaz 2 gen. w Scorpio (MK3) 2.0 DOHC takim jak ja mam (plastikowy kolektor) i mu się silnik zgorał właśnie przez taki gaz, z tym, że instalacja gazowa była baaaardzo stara!

Cytat:
2008-06-04 14:01:47, bobas_sk pisze:
Dzwoniłem dziś do firmy w tychach co montuje gaz i pan powiedział że tylko sekwencja. i cena jest od 2.600 - do 2.800 są to normalne ceny? może znacie tańszy warsztat?

2,2 - 2,3

ale jak doliczysz przejazd to sie nie oplaca