Listwy boczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie w związku z czarnymi listwami bocznymi. To tylko plastik czy listwa metalowa w plastiku? Oryginalnie to klejone do lakieru Czy na śrubach do blachy? Rzecz w tym że na drzwiach pasażera od srony zawiasów zaczęła mi odstawać co utrudnia otwarcie. Kleić ? Dogiąć ? Dokręcić ? Co z tym fantem zrobić ?
Dziękuję i pozdrawiam.

Zdaje się, że to tylko sam plastyk. Nie ma żadnych śrub - sam klej - przykleja się na takie taśmy 2-stronne. Ja bym chyba odkleił i przykleił jeszcze raz...

Witajcie - raz jeszcze porusze ten temat, bo jesli listwy sa na srobach to trzeba tam jakis smar wpuscic, zeby nie korodowalo. W polonezie mialem dziury pod listwami, a same listwy wymienialem ze 2 razy....Jak jest w Espero? Kto rozbieral drzwi z zewnatrz?
pozdrawiam
Rjsunset

Listwy są tylko na klej , a włąściwie na taśmę dwustronną.
Mój mechanior zaleca jednak (jeśli sytuacja do tego nie zmusza) nie odklejać tych listw, bo później ciężko przykleić je tak ,żeby po pewnym czasie nie odłaziły.......

Sahel już od dłuższego czasu jeździ bez listwy na drzwiach więc się jego zapytajcie (na privie oczywiście bo on żadko tu zagląda...)

hmm jest jeszcze inny poblem, jak je odkleisz to straca swoj hmmm wyglad.. to znaczy wygna sie tak ze bedzie potrzeba sporo czasu i wysilku zeby je dokleic odpowiendio i zeby nie byly pofaldowane i nierowne...
ja swoja sdroga moze to zrobie i zaszpachluje dziury.. hmmm

Miałem ten sam problem. U mnie zaczęła odchodzić (wygieła się) ta mała część przed przednimi drzwiami. Prawdopodobnie przyczyną był mróz i umycie samochodu ciepłą wodą - szok termiczny dla materiału.
Jednak ja nie mam listwy bocznej na tylnych drzwiach - po tym jak wjechała we mnie ciężarówka blacharz wyl;epał blachę, ale listwa została odkształcona.
Listwy są tylko klejone na taśmę dwustronną, ale nie jest to chyba taka taśma jaką można dostać w sklepie. Ja noszę się z zamiarem przyklejenia jej ale nigdy nie mam na to czasu (taka listwa pięknie się prostuje na kaloryferze, ale tylko jak grzeją).