| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2008-06-16 09:58:46 Mam pytanie kompletnie nie związane z espero ,ale tutaj szybciej się czegoś dowiem niż na forum corsy
Niedawno zauważyłem w corsie wycieki jakiegoś smaru , wydaje mi się ,że to leci spod gumowej osłony przegubu. Chciałem kupić nowe osłony ,ale okazało sie że są jakieś zewnętrzne i wewnętrzne - które ja potrzebuję??
Wystarczy sama osłona czy przegub też mógł paść? Po czym ewentualnie poznać padający przegub?
Edit: Świerze zdjęcia , zrobione przed chwilą:
![]() [ wiadomość edytowana przez: slawekk dnia 2008-06-16 10:30:35 ] |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2008-06-16 11:01:14 Osłona wygląda na całą. Tylko zlazła.
Zewnętrzne to są te przy kołach wewnętrzne - przy skrzyni. Na krótko możesz napchac tam smaru grafitowego, zacisnąć taśmę i jeszcze pojeździć. Chociaż mogło napchac się tam błota. A tego przegub nie lubi. Porównując cenę przegubu i osłony - chyba warto wymienić. Jak pada przegub do przy max skręconych kołach terkocze. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-06-16 11:20:42
|
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2008-06-16 11:40:31
Zadnego grafitowego - tam ma byc smar do przegubów i basta - chodzi o ziarnistość cząsteczek, gdzie w grafitowym jest zbyt duza zeby stosowac do elementów precyzyjnych. Przy tym przegubie lepiej go sciagnij, wyczysc dobrze i od nowa nasmaruj bo wystarczy kilka ziarek piasku i bedziesz mial za jakis czas caly element do wymiany... |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-06-16 13:16:16 razem z osłonami nowymi jest smar-tego trzeba uzyc najlepiej
|