| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-07-23 15:51:50 Przykro mi, ale nigdy tego nie robiłem. Może Lewar albo Mirek ci cos pomoga, a nawet jestem tego pewny.
Pozdrawiam. Dawno cie nie widzialem na Kieleckiej |
piotrzezglobic SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 Zgłobice k Tarnowa | 2003-07-24 11:10:41 Wał u mnie poszedł bez ściągania linki. natomast łącznik między wałem a skrzynią propnuje przed odkręceniem obwiązać drutem lub założyć opaskę. Jeśli się już sypie to warto założyć nowy. Ten od Poloneza jest fabrycznie obwiązany taśmą więc nie ma problemu z założeniem. |
kornat SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW e-39 530d Wrocław | 2003-07-24 16:44:11 dla ulatwienia proponuje abys odkrecil dwie podpory walu bedziesz mial wiecej miejsca do manewrowania, jak sobie pomysle ze mnie znow to czeka to juz mi sie nie chce |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2003-07-24 22:30:35 Ja mam bardzo głupie pytanie. Rozłożyłem swój silnik w drobny mak i teraz nie pamietam, czy mocniej wystająca część piasty tarczy sprzęgłowej ma być od strony skrzyni, czy koła zamachowego? A moze jest obojętne która strona tarczy gdzie? Mam więc prośbę, jak będziecie wymieniać tarczę, spójrzcie gdzie ten dyngs (piasta) wystaje więcej.
Pozdrawiam Yanosik |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-07-24 23:55:48 z tego co pamietam to dłuższa część piasty w stronę skrzyni a co do wyciągania skrzyni to jeszcze zdecydowanie lepiej jest jeszcze zdemontować portki bo inaczej jest przerąbane z wyjęciem a z włożeniem jeszcze gorzej |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-07-25 01:07:44 Witam... z tym demontażem i powtórnym montażem skrzyni jest tak, jak masz wygodny kanał i pomocnika, lub taki sprytny wózek z podnosnikiem, w kanale, to mozesz nie demontrowac wielu rzeczy, jesli jestes zdany sam na siebie, to przynajmniej zluzuj dwururke czyli portki, linke ręcznego , i wał napędowy..
potwierdzam takze to co pisze Perzan, ten element zasłąniający dzwignie zmiany biegów od strony kabiny, jest takze w 2107, i takze trzeba go zdemontowac, |
kornat SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW e-39 530d Wrocław | 2003-07-25 21:55:11 Yanosik: jesli dobrze pamietam a jestem tego pewien na 99% to wystajaca czesc wielowypustu na tarczy sprzegla chowa sie w zacisk a wiec jest zwrocona w strone skrzyni biegow. |
Nico SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Niva 2121, opel ... Poznań-Swarzędz | 2003-07-26 16:42:46 Potwierdzam!! Sam zmieniałem niedawno skrzynię biegów i na 100% wystająca część tarczy w stronę skrzyni biegó - jeżeli założysz odwrotnie to napewno usłyszysz - straszne tarcie i w związku z tym hałas!!! |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2003-07-26 22:40:25 Wielkie dzięki!
W poniedziałek się wezmę do roboty. Jeszcze tydzień i odpalam (jak dobrze pójdzie Pozdrawiam |