Biegi zle wchodza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem.wrociłem wczoraj od mechanika,wymieniał mi skrzynie biegów .Wszystko było by ok ,ale teraz gdy wrzucam 3 to musze sie tak zamachnac jak bym wrzucał 5,tak samo gdy wrzucam 4 to wskakuje 2.ogulnie wszystkie biegi sa.ale po mojemu to np 3 bieg powinien z jałowego 1ruchem w gore wskoczyc,a ja musze dzwignia w prawo i w góre. co moze byc tego powodem??mechanik twierdzi ze poduszki musza sie ułozyc.ale dla mnie to bajka.prosze o jakies sugestie bo dzis do niego podjade.

wybierak do regulacji

to samo mu powiedziałem to twierdzi ze tak powinno byc,a jakis inny powud moze byc??

yezXR3i ma racje ,wybierak do regulacji .Pięć minut roboty.

a moze mi ktos w skrucie powiedziec jak je najlepiej ustawic??

F naifienkrzym skrucjie to ózstafiarz je tag, rzeby było dobsze!

Chodzi o to zeby ktos podpowiedział mi w jaki najprostrzy sposub wyregulowac biegi!

trzeba wyregulowac wybierak-poluzowujac obejme i obracajac pręt lewarka wzgledem wybieraka w skrzyni (delikatnie) i próbowac az
sie ustawi prawidłowo

moze przestawic sie tez skrzynia na poduszkach,skrzywic wybierak lub uszkodzic mechanizm w skrzyni.

byłem u mechanika i biegi juz ustawione.teraz pojawił sie taki problem ze po wbiciu 5 przy redukcji ciezko wybic bieg,w sumie to podobnie jest z innymi biegami.powinny chyba plynnie chodzic?.czy to wina skrzyni??sorki ze tak truje o tych biegach ale zaplaciłem mechanikowi sporo siana za wymiane i chce zeby wszystko grało.