| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-07-03 22:09:32 Wie ktoś moze jak się dostać do radyja w Yarisce - bo chciałbym podłączyć jej troszkę "mocy muzycznej" ale niestety nie wiem jak to tam się rozbiera W sklepie krzykneli mi 1400 |
Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2003-07-03 22:21:06 Uważaj, jak sobie nie załatwisz wpisu na montaż Car-audio tak jak kolega Janooop, to samemu grzebiąc przy instalacji radia możesz stracić gwarancje na samochód. Toyota jest bardzo rygorystyczna pod tym względem wiem coś na ten temat Pozdrawiam Katka |
Norbertino MB A160 Milanówek | 2003-07-03 22:47:17 gwarancji na cały samochd nie stracisz, ale żaczywiście lepiej nie ryzykować -opis jest na:
http://acn.waw.pl/bigman/yaris/audio.html (thx BIGMAN) |
Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-07-03 23:25:50 Zależy jak na to popatrzą - mój kumpel (a właściwie kolega mojego braciaka) ostatnio zakładał tubę do yariski, [tylko tyle że się podłączał pod głośniki], w poniedziałek miał przegląd i miał wyjąć tubę, ale dla jaj zostawił, podobmo nikt się nie rzucał, co więcej w ciągu roku miał już 2 wypadki - leczył yariskę w toyocie i podobno dalej ma gwarancję, (a jeszcze lepiej bo ma tylko 1 wpis do książki... |
Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2003-07-04 00:29:03
My Fanatycy dla Yaris wszystko ... |
Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-07-04 01:28:58
Ciekawe, tego żem nie wiedział... |
Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2003-07-04 02:38:52
to co napisałem (o częściowej utracie gwarancji) dotyczy wyłącznie napraw blacharskich - takie były warunki 2 lata temu - ale do dziś chyba nic się nie zmieniło |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2003-07-04 12:08:14 dzięki Bigman za taką fajną dokumentację na temat montażu sprzętu audio do Yarisa (jak przyjdę do kasy to może kiedyś skorzystam Norbertino fajnie że przypomniałeś tą stronkę... teraz jak będzie się jakiś nowy klubowicz pytał o audio podrzuci się ten link i będzie git |
gosiek Toyota Corolla Warszawa | 2003-07-04 12:19:41 A dodatkowo w sprawie audio radą może służyć mój braciszek (janooop) niektórzy już mieli możliwośc dostąpić prezentacji audio w Yarisie |
![]() janooop Warszawa | 2003-07-04 14:07:38 Sory Bigman ale właśnie obejrzałem twoją instalkę nastronie i się zdziwiłem. Może być dźwięk zniekształcony z przodu przez to że:
1) Gwizdki nie skierowane na kirowcę i pasażera. Biją w szybę pionowo do góry. 2) nie widziałem czy zabezpieczyłeś te dokładki odrobiną maty bo plastikowe te dostaweki do głośników przenoszą drgania i ni zawsze są szczelne dlatego możesz tracić trochę dźwięku 3) Pólka tylnia kiepsko znosi głośniki a jak użyjesz normalenej to narty bo nie zagrają na niej. Elipsy muszą być na czymś twardym i wytrzymałym czyt MDF i półkę trzeba robić samemu. 4) Ze wzmacniaczem są zabawy i tu się zgadzam bo seria nie ma mocy do tego. Podziwiam ciebie ja nie wiedziałem jak dojść do radia dlatego wyjołem wyświetlacz i tam przetworzyłem sygnał na chinch. dzięki temu nie mam zakłuceń to jest niezłe co nie. |
Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2003-07-04 18:24:46
to nie moja instalka tylko Dmana - dzięki jego uprzejmosci dokumentacja pojawiła się w FAQ - moja yaris jest czerwona od Dmana też prędko odpowiedzi się nie doczekasz bo wyjechał na urlop |
![]() janooop Warszawa | 2003-07-04 20:00:11 Acha. Dzięki za info. |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2003-07-04 20:38:20
to całkiem nieźle... teraz nikt się nie chce przyznać kto jest autorem tej strony |
DEDEK WSCHOWA | 2003-07-04 22:57:19 witam witam
co do gwarancyji ,to weszła w życie ustawa z dnia 27 lipca 2002r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. streszczenie można znaleźć w Auto Swiat katalog nr 3/2003. z czego wynika , że z tym odbieraniem gwarancyji na całe auto za byle co to przegięcie , cześć |
![]() janooop Warszawa | 2003-07-05 13:31:46 Ja tam się nie martwię moje audio było założone w Toyocie Of course |
Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-07-06 23:10:40 No dobra mjuzik mjuzikiem, ale (troszkę nie pod temat) jak przyklejam sobie, powiedzmy spoiler do karoserii to też tracę na coś gwarancję
- dealer z toyoty marki twierdził że nie (ale tylko wtedy gdzy będzie on przyklejony, a nie przykręcany) - natomiast dealer z radości stwierdził że traci się gwarancję) to ja już sam nie wiem o co biega... a z drugiej strony jak kupowałem(liśmy) yariskę, po zapytaniu się czy mogę zmienić cosik w silniku (świece, czy coś) - otrzymałem odpowiedź, że tak, ale tylko wtedy, gdy serwis wyrazi na to zgodę, czy tak samo jest ze spoilerem??? |
![]() janooop Warszawa | 2003-07-07 02:16:47 Chyba chodzi o to abyś montował u nich. |
Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2003-07-07 11:30:27 Każdy serwis co innego mówi, też tak miałam i zadzwoniłam do Warszawy do TMP i rozmawiałam z gościem z działu gwarancji wszystko mi szczegółowo wyjaśnił (zresztą bardzo miły i grzeczny). Pan powiedział krótko sama mogę zmienić wszystko co nie dotyka mechaniki, elektryki i nie narusza blachy (lakieru), czyli w praktyce nie wiele, nawet akumulatora nie pozwolili mi zmienić na inny niż taki jaki miałam montowany (a miałam japońca). Ale oczywiście w ASO wszystko ci zamontują (to co sobie przyniesiesz też np. radio) i nie tracisz gwarancji wpisują to wszystko do książki.
Katka |
Norbertino MB A160 Milanówek | 2003-07-07 13:12:03 Jeżeli jest mowa o gwarancji to oprócz tego, że toyota daje 3 lata to jeszcze warunki nie są takie złe, np. w Renault trzeba co 2 lata jeździć na przegląd lakieru i blachy - jak się nie pojedzie to traci się gwarancję - w toyocie wystarczy robić zwykłe przeglądy co 15k km. |