Wyłączenie poduszki pasażera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zastanawiam się czy ktoś może przerabiał taki temat. Mam poduchę pasażera chciałbym ją wyłączyć na czas przewożenia dziecka z przodu. Wiadomo że omega- przynajmniej moja nie ma wyłączenia poduszki. Może ktoś to przerabiał i wie jak zrobić mechanizm odłączający ????? Puki co pozostaje mi tylko tył dla dziecka

Nie ma szans z tego co wiem. Odłączenie poduszki jest równoznaczne z wyłączeniem całego układu w bestii z twojego rocznika i koniecznością kasowania błędu a to kosztuje. Nowsze (2001 i wyżej) posiadają czujnik w siedzeniu i tam można wtedy zadziałać. W twoim przypadku jedynie precyzyjna informacja o oporze poduchy i i wpięcie rezystora o tym samym oporze ale chyba gra nie warta świeczki.

Oj to są złe wieści trudno zabawa z rezystorem to rzeczywiście gra nie warta świeczki. Dziękuję za szybką odpowiedź

przerabiałem temat na 101 różnych sposobów.
Nie ma sensa.

Linka

Czyli temat już był - jakoś słabo szukałem a może dlatego że w temacie jest "odłączyś" a nie odłączyć . Jednym słowem kicha. Dziwne tylko że w nowszych omy modelach nie ma takiej opcji. I to nawet w max. wyposażonej a o takiej głupotce a jakże ważnej dla wielu kierujących zapomnieli.

Myśle jednak że to prawidłowe zachowanie konstruktorów, wystarczy pomysleć ile razy się zapomina o pierdołach w samochodzie a to poctawa bezpieczeństwa nie wspomne o kobietach które bardzo często o czymś zapominaja po ulicach by jedziły auta z wyłączonymi poduszkami. wygoda albo bezpieczeństwo a do tego przepisy.

Co racja to racja wole mieć 2 poduszki sprawne niż po kombinacjach 0. Dziecko będzie jeździć z tyłu i tyle. Podrośnie to przejdzie do przodu a może kiedyś w omegach D będzie coś takiego . Narazie idę od A teraz mam B przymierzam się za niedługo do C i tak się martwię co później jak nie wyjdzie następca

Cytat:
2008-06-22 10:37:15, michals24 pisze:
... może dlatego że w temacie jest "odłączyś" a nie odłączyć...

No i musiał wypomnieć

Zanim nie nie obejrzysz, a posadzisz malucha na przednim siedzeniu na foteliku do tego przystosowanym. Czas zapiernicza, a dzieciaki szybko rosną.