| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mzuberek B-stok | 2008-06-09 09:32:13 witam
wyregulowalem swoja instalacje gazowa, wydaje sie ze jest ok, wykres ponizej: http://www.mzuber.za.pl/index7.html Zadne bledy (check engine) nie wyskakuja ale mam problemy z ruszaniem z miejsca
Jak ruszam wolniutko (male obciazenie) to ok nie mam zastrzezen, a jak chce ruszyc z kopyta - np. skret w lewo na skrzyzowaniu
to samochod jakby nie ma mocy, czasem nawet cos potrafi strzelic (jakby w wydecch) Co moze byc problemem, gdzie szukac przyczyny problemow ? Z gory dzieki pozdrawiam Marek regulacja |
MaciekW Fiat Doblo Częstochowa | 2008-06-09 15:16:54 Po co modyfikujesz mape. Miales z autokalibracja jakies problemu ze musiales zmieniac mape ?
'strzelanie' znaczy ze nie spala paliwa na ktoryms cylindrze tzn jest problem z iskrą. |
MaciekW Fiat Doblo Częstochowa | 2008-06-12 11:22:19 Check Engine może zapalać sie z wielu powodów.
Szkoda ze nie masz kodu Z tej mapy to tak w sumie gówno widać ale wydaje mi sie ze czasy wtrysku lpg za bardzo sie pokrywają a to jednak inne paliwo. Masz tam jakis rejestr podczas jazdy z wykresem ? Jedz na gazie pod rożnymi obciążeniami i przełącz na benzynie obserwując czy czas wtrysku BENZYNY sie zmieni ( nie powinien) |