[MKV] Nie ma świateł mijania pomocy !!1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
padły mi dzis światła mijania. zaznaczam nie jest to wina xenonu czy tez palnikow. po zamianie na oryginalne lampy świeca sie tylko dlugie a mijania brak. bezpiexczniki wszystkie ok. co moze byc ?

Przełącznik zespolony lub skrzynka... Jak zwykle.

Cytat:
2009-05-04 20:55:23, b3mol pisze:
Przełącznik zespolony lub skrzynka... Jak zwykle.

b3mol nie oświeciles mnie zespolony jest ok. ktory przekaźnik odpowiada za swiatla krotkie

swiatła krotkie nie posiadają przekaznika, stad własnie padajacy zespolony.

Wez jakis WD40 czy penetrus i napsikaj w pokretełko w zespolonym czesto pomaga.

Cytat:
2009-05-04 21:36:11, Magik123 pisze:
swiatła krotkie nie posiadają przekaznika

a nie jest to przypadkiem R8 ?

Przypadkiem nie jest, mowie Ci ze przekaznika nie posiadasz, jedynie od swiateł długich.

Stilon, ale ja przerabiałem to samo 2 miesiące temu....
Ten koleś co Ci mówiłem zrobi Ci to w godzinkę i spokój W skrzynce padło u mnie i tyle.

zespolony w 100 % sprawny nawet drugi wziąłem zeby sprawdzic i nic. posprawdzalem kable w kostkach , zaden nie przetarty . kableki wszystkie ok. wiec to odpada. co jeszcze moge sprawdzic sam zanim poszukam kogos kto mi to zrobi ? mam wszystkie swiatla i oswietlenie kabiny , podswietlenie zegarow itp. kierunki. dziala wszystko tylko nie mijania ! zaznaczam ze to nie wina palnikow ani xenonu ktore mam zalozone bo na czas usterki zalozylem oryginalne lampy rsa. zarowki w nich sa ok

jesli to nie jest zespolony to musi byc wina skrzynki bezpiecznikow, wez ja przelutuj mam nadzieje ze bedzie ok pozdro

Same mijania są włączane oddzilnymi stykami, zdejmij kapturek z zespolonego (szybka akcja) i zobacz co się dzieje, jak dociśniesz styki

Możliwy brak przejścia w skrzynce,przy przekaźniku(taki mały biały)nie pamiętam oznaczenia.
Tak było u mnie,przelutowanie skrzynki pomogło.

Cytat:
2009-05-06 08:14:58, gregzw pisze:
Możliwy brak przejścia w skrzynce,przy przekaźniku(taki mały biały)nie pamiętam oznaczenia. Tak było u mnie,przelutowanie skrzynki pomogło.

R32 ?

Surec - to na 100 % nie zespolony bo nawet mam drugi w zapasie sprawny i podpiąłem go i to samo

[ wiadomość edytowana przez: stilon dnia 2009-05-06 14:10:27 ]

Cytat:
2009-05-06 14:07:42, stilon pisze:
R32 ? Surec - to na 100 % nie zespolony bo nawet mam drugi w zapasie sprawny i podpiąłem go i to samo [ wiadomość edytowana przez: stilon dnia 2009-05-06 14:10:27 ]

jest tylko R27 najwyższy...
W mądrej książce R23-przekaźnik mijania
R6-drogowe

Cytat:
2009-05-06 14:13:30, surec pisze:
R23-przekaźnik mijania

kurcze masz racje pomylilem sie . jak najbardziej R23

duży biały na dole-R6, mały biały na dole-R23

Przecież na drugim forum już ci napisałem, co zrobić. To powtórzę: sprawdzić zasilanie na nóżce 30 przekaźnika i sprawdzić ciągłość obwodu między nóżką 87 i bezpiecznikami (pisząc nóżka mam na myśli odpowiednie gniazdo w skrzynce bezpieczników). Jak byś tak nie biadolił, to już dawno byś to zrobił i miał jasność, co jest nie tak. Sprawdzanie przeprowadzić pod obciążeniem.

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-05-06 18:11:12 ]

Cytat:
2009-05-06 18:10:46, Blazey pisze:
Przecież na drugim forum już ci napisałem, co zrobić. To powtórzę: sprawdzić zasilanie na nóżce 30 przekaźnika i sprawdzić ciągłość obwodu między nóżką 87 i bezpiecznikami (pisząc nóżka mam na myśli odpowiednie gniazdo w skrzynce bezpieczników). Jak byś tak nie biadolił, to już dawno byś to zrobił i miał jasność, co jest nie tak. Sprawdzanie przeprowadzić pod obciążeniem. [ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-05-06 18:11:12 ]

Blazey patrz FETP

Można rozdwojenie dostać! Ty też tam patrz, bo nie będę się powtarzał.

Cytat:
2009-05-06 18:25:16, Blazey pisze:
Można rozdwojenie dostać! Ty też tam patrz, bo nie będę się powtarzał.

czytam to tu i tamto tam

problem rozwiazany do przekaźnika R23 nie dochodzila masa. sprawdzilem na stykach miernikiem. i juz jest masa . dzieki za wszystkie podpowiedzi
mozna zamknąć

[ wiadomość edytowana przez: stilon dnia 2009-05-07 18:00:19 ]