Subaru Impreza WRC2004

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
RallyOnLine:

Najnowsza wersja Subaru Imprezy WRC zadebiutuje podczas zbliżającego Rajdu Meksyku 11 marca.
Nowa Impreza WRC 2004 ma w porównaniu z poprzednią wersją ulepszony silnik, nadwozie, elektronika i aerodynamikę. Japońscy technicy Subaru w współpracy z Prodrive'm w ciągu 14 miesiecy zbudowali nowy samochód.

Na początku roku 2003 Subaru zaprezentował całkiem odmienną w porównaniu z poprzednikami Subaru Imprezę. Tegoroczna wersja jest ewolucją tego modelu. Nowa rewolucyjna wersja Subaru Imprezy jest zapowiadana na sezon 2006. "W minionym roku zrobiliśmy duże postępy przy aerodynamice i nadwoziu. Mimo tego w tym roku też ulepszyliśmy aerodynamikę i nadwozie ale skoncentrowaliśmy się bardziej na silniku i elektronice."

Duże postępy poczyniono przy zredukowaniu wagi nowego samochodu. "Tylną oraz boczne szyby w drzwiach, które były zrobione ze szkład wymianiliśmy na ponad dwa razy lżejsze, wykonane w poliwęglanów. Oprócz tego zmieniliśmy przodni spoiler ze stalowego na aluminiowy", powiedział główny inżynier zespołu Ed Wood. "Wykorzystaliśmy nowe techniczne możliwości które sa dozwolone w przepisach i napewno nie jesteśmy jedyną drużyną która wprowadziła te nowe lżejsze (i droższe - przyp.red.) materiały."

Zobaczcie sobie zdjęcia nowej Imprezy- polecam w szczególności zdjęcie pierwsze silnika ZDJĘCIA

Mnie Subara zawsze sie podobala ale najlepsza to 2 modele w tył. Widać zże japońce chcą ostrzej powalczyć o mistrzostwo świata. Może być ciekawie

strasznie nie podoba mi się spoiler w ostatniej wersji, nie wiem jakiś taki... , ostatni model Imprezy bardzo mi się podoba, nie podeszła mi tylko przedostatnia wersja taką jak miał Leszek, no ale wygląd się tu nie liczy

Nie wiem czy sie ze mna zgodzisz Konrad ale nowa impreza z tym spoilerem i nowym przodem wyglada za masywnie ale fakt nie wyglad sie liczy. Co do imprezy Kuzaja to szczerze na zywo sie prezentuje calkiem calkiem szczegolnie jak jedzie pelna bomba po oesie

Marzenie SUBARU IMPREZA jestem ciekawy jak sie spisze z dobrze sprawujacymi sie "francuzami", zapowiada sie BAAAAAARZO ciekawie.