Siateczka(filtr) przy pompie paliwa RS2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymienialem dzisiaj pompe paliwa poniewaz stara sie skonczyla. Był tam filterek przy pompie paliwa i chciałem go zalożyc do nowej ale po pierwsze był cały podziurawiony a po drugie nie dalo sie go nałożyc na nowa pompe bo sie troche różniła od starej... i go nie zamontowałem.
Bak wyczyszczony i tankuje tylko na renomowanych stacjach /tylko pb98/
Pytanie czy pompa paliwa moze sie szybko uszkodzic bez tego filterka (siateczki) przy niej?
P.S. Poza tym wszystko działa jak należy zreszta musi bo troche sie przy tym nameczylem

demontowałem u siebie pompe kilka razy... nawet mam pod to wycięcie pod tylną kanapą żeby z bakiem się nie mordować.

słuchaj siateczka musi być ! nieba bata napewno masz rdzę w baku i ta nowa pompa to pociągnie a następnie się zatrze...

było założyć nawet ze starego sitka ale cośkolwiek żeby filtrowało, to naprawde jest potrzebne.
ja u siebie mam pompe z MK7 zamontowaną na spinkach a z krućcem połączoną wężykiem i opaskami ( przeróbka ) i jest idealnie, lepiej niż w serii bo zbiera niżej i mam troche większy bak przezto ale siateczka musi być !!

W takim razie znowu musze wyciagnac pompe jak sciagałem bak to pozniej wycialem sobie pod kanapa większy dostep i teraz pobawie sie od góry a nie od dołu

Cytat:
2008-06-28 13:26:44, Grand_XR3i pisze:
demontowałem u siebie pompe kilka razy... nawet mam pod to wycięcie pod tylną kanapą żeby z bakiem się nie mordować. słuchaj siateczka musi być ! nieba bata napewno masz rdzę w baku i ta nowa pompa to pociągnie a następnie się zatrze... było założyć nawet ze starego sitka ale cośkolwiek żeby filtrowało, to naprawde jest potrzebne. ja u siebie mam pompe z MK7 zamontowaną na spinkach a z krućcem połączoną wężykiem i opaskami ( przeróbka ) i jest idealnie, lepiej niż w serii bo zbiera niżej i mam troche większy bak przezto ale siateczka musi być !!

a po co tyle razy??ale masz złom,ja tylko raz jak wkładałem pod efi