Zakup opon które ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Dawno mnie tu nie było, bo wsio ok do dzisiaj.
Mam dylemat które oponki zakupic do mojego eperacza

1. Propozycja - 147 zł

Toyo Proxes T1-R 195/50R15 82 V
Toyo

2. Propozycja - 238 zł

Yokohama C DRIVE AC 01 195/50R15 82 V
Yokohama

Polecałbym Ci te Uniroyale za 148 zł.

Jeżdże na takich już drugim autem i są rewelacyjne, zwłaszcza na deszczu.

Yokohamy bardzo fajne, ale drogie.

Toyo szybko się zużywają, zapytaj Zoltara.

Jeśli cena nie gra roli, bierz Yokohamy.

na temat opon było już z milion razy na forum. A ja zawsze polecam czy na lato czy na zime produkty klebera. Na lato Kleber Dynaxer HP2 cena do espero okolo 160zl. A co do samej jazdy to dla mnie są niesamowite-zero efektu poduszki wodnej nawet przy najeżdzaniu na kałuże nawet przy dużych prędkościach. Super trzymanie na mokrym i suchym-dla mnie najlepsze. Z letnich bylem tak bardzo zadowolony ze zimówki tez kupiłem Klebera. Ja swoje letnie mam juz 3 lata i mysle ze jeszcze z rok lub dwa bym pojeździł.
jak szukasz opon to polecam ci www.oponeo.pl lub www.opony.com. Tańsze są niż gdziekolwiek indziej a dostawa gratis w 2 dni.

Cytat:
2008-05-07 10:08:05, SlawekH pisze:
Polecałbym Ci te Uniroyale za 148 zł.

Ja też. Są bardzo OK.

Cytat:
2008-05-07 10:40:18, tommi3737 pisze:
... Na lato Kleber Dynaxer HP2 cena do espero okolo 160zl. A co do samej jazdy to dla mnie są niesamowite-zero efektu poduszki wodnej nawet przy najeżdzaniu na kałuże nawet przy dużych prędkościach. Super trzymanie na mokrym i suchym..........

Zgadzam się w 100%

Cytat:
2008-05-07 11:04:10, kisztan pisze:
Zgadzam się w 100%

Dużo lepiej kupić

GY Eagle F1

Klebery są ok, ale bez przesady...

a ja polecam Dunlopy SP SPORT 01... oraz Continental Premium Contact... obie oponki rewelacyjne na mokrym i ciche ... kleber dynaxer HP2 też w sumie nie był zły, wydawał się bardziej miękki od w.w. opon...

Pozdro

Witaj
3 sezon ujezdzam Kleber Dynaxer HP 2 (w zime tez - jakos tak wyszlo - w 2 aucie zawsze mam zimoweczki). Nie narzekam na nie. zrobilem juz na nich ok 35 tys km i malo sie zuzyly jak na razie , sa ciche i rzecz na mokrym spisuja sie bdb, kupowalem je na netcar.pl wtedy po 157/szt., transport gratis ( w 2 dni mialem je w domu).
Pozdr

Cytat:
2008-05-07 17:42:13, Zoltar pisze:
..Klebery są ok, ale bez przesady...

Miałem na myśli efekt aquaplaningu. Wcześniej miałem Michałki Energi (czy jakoś tak) podczas deszczu max. prędkość 60-70 km/h

No i nie zgodze się z Andikiem, moje HP2 nie są ciche

A ja skorzystałem z linka Bogdana (w innym temacie opon) i zakupiłem w NetCar oponki Yokohama A.drive AA01 - 185/65/14 za 163,33 zł/szt. Mam już na nich naśmigane ponad 2 tyś km i już chyba mogę powiedzieć, że są naprawdę rewelacyjne - zarówno za mokrym jak i na suchym !!!
Ale przede wszystkim nie piszczą na zakrętach i przy ostrym ruszaniu jak moje stare Bravurisy
A dostawa opon przez NetCar - to naprawdę express
Dzięki Bogdan za ten link
A to "zoom" moich oponek

Cytat:
2008-05-07 17:42:13, Zoltar pisze:
Dużo lepiej kupić GY Eagle F1 Klebery są ok, ale bez przesady...

A jezdziles moze na Goodyearach F1 GSD 3 ??? Wygladaja napawde fajnie a i opinie maja rownie dobrą w dodatku przy cenie 181 zł za 195/50/15 to bym sie pokusil...
Jedyną przeszkodą jak dla mnie jest za niski profil bo szybko fele pokrzywie na wroclawskich torowiskach a takiego jak ja chce 195/60/15 niestety malo ktora lepsza opona ma... Przykladowo Uniroyal Rainsport 2 tez niestety tylko profil 50...

[ wiadomość edytowana przez: rafalko dnia 2008-05-08 21:18:11 ]

miałem kiedys Matadory
te piszczały bez problemów na 2 i przy kazdym szybszym skrecie
koła blokowałem przy musnieciu chamulca
ogólnie padaczka jakich mało

Cytat:
2008-05-08 21:16:33, rafalko pisze:
A jezdziles moze na Goodyearach F1 GSD 3 ??? Wygladaja napawde fajnie a i opinie maja rownie dobrą w dodatku przy cenie 181 zł za 195/50/15 to bym sie pokusil... Jedyną przeszkodą jak dla mnie jest za niski profil bo szybko fele pokrzywie na wroclawskich torowiskach a takiego jak ja chce 195/60/15 niestety malo ktora lepsza opona ma... Przykladowo Uniroyal Rainsport 2 tez niestety tylko profil 50... [ wiadomość edytowana przez: rafalko dnia 2008-05-08 21:18:11 ]

Niestety nie.

Heniu

Dobre gumy !

A ja wreszcie założyłem kupione chyba ze dwa miesiące temu nowiutkie dunlopy sp sport 01 w rozmiarze standard 185/65R14. I w samochodzie zapanowała cisza, nareszcie Własności jezdnych jeszcze nie sprawdziłem

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2008-05-09 00:04:35 ]

Odświeżę wątek bo zastanawiam się bardzo powoli nad kupnem opon.
Po ostatniej dyskusji ze znajomym, który jeździ na oponach Nankang, zastanawiam się czy ktoś z Was miał z nimi do czynienia. On jest bardzo zadowolony z zimówek tej firmy i planuje kupno letnich. Cena jest atrakcyjna a wedle jego subiektywnej opinii trakcja jest rewelacyjna (oczywiście trzeba wziąć pod uwagę segment cenowy).

Opony te są dostępne w tym sklepie i szczerze mówiąc pierwszy raz o nich (jak i o tym sklepie) usłyszałem od owego znajomego.

Logo firmy sprawia wrażenie/sugeruje jakby to była jakaś budżetówka Yokohamy...

Cytat:
2008-06-02 21:21:08, YeLonkoskY pisze:
Po ostatniej dyskusji ze znajomym, który jeździ na oponach Nankang

No widzę, jak już kiedyś napisałem, że teraz każdy kto ma trochę gumy na zbyciu opony produkuje. Po co tak kombinujesz?

Cytat:
2008-06-02 22:59:31, piotr_ek pisze:
No widzę, jak już kiedyś napisałem, że teraz każdy kto ma trochę gumy na zbyciu opony produkuje. Po co tak kombinujesz?

No właśnie - jak ci odpowiada profil i rozmiar to polece ci 195/50/15 Uniroyal Rainsport 2 - ostatnio dalem za nie po 159 zł/szt a jezdzi sie rewelacyjnie

Cytat:
2008-06-02 23:24:26, rafalko pisze:
No właśnie - jak ci odpowiada profil i rozmiar to polece ci 195/50/15 Uniroyal Rainsport 2 - ostatnio dalem za nie po 159 zł/szt a jezdzi sie rewelacyjnie

Ja się czaję na 1

Ale chyba poczekam do przyszłego sezonu

Cytat:
2008-06-02 23:40:27, krzychu_ch pisze:
Ja się czaję na 1 Ale chyba poczekam do przyszłego sezonu

Opona na 15 kkm

To mi akurat nie przeszkadza

"Zwykłe" opony może starczą na 20kkm w zależności od stylu jazdy