Jak odkręcić, dokrecić zderzak?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Troszkę sobie puknąłem zderzak tylny w essim kombi i lewy tył wyszedł spod błotnika, czy trzeba odkrecać cały zderzak czy można jakos dokręcic to co wyskoczylo?
Pozdrawiam

nie wiem jak to jest w kombi ale w sedanie masz w bagazniku dwie srobki wsadz blowe pod ten plastik to zobaczysz i po dwei z kazdej strony w tylnym nadkolu 5 min pracy i zderzak masz wymontowany..

Cytat:
2007-07-21 19:45:33, marswiec pisze:
Witam. Troszkę sobie puknąłem zderzak tylny w essim kombi i lewy tył wyszedł spod błotnika, czy trzeba odkrecać cały zderzak czy można jakos dokręcic to co wyskoczylo? Pozdrawiam

W combi zderzak jest z boku przykręcony do błotnika dwoma blachowkrętami. Najprawdopodobniej to one puściły i zderzak odstaje. Spróbuj je ponownie przykręcić!

A co trzyma tylny zderzak od MKV??dodam ze mam MkVI

Cytat:
2008-06-27 13:52:09, TomEssi pisze:

to samo co przedni: 4 śruby (do bagażnika) + wkręty w nadkolu.
No i kabel lampki rejestracji

Cytat:
2007-07-21 19:45:33, marswiec pisze:
Witam. Troszkę sobie puknąłem zderzak tylny w essim kombi i lewy tył wyszedł spod błotnika, czy trzeba odkrecać cały zderzak czy można jakos dokręcic to co wyskoczylo? Pozdrawiam

tak jak pisze zagore, dodam tylko, że w błotniku jest otwór kwadratowy, w nim siedzi plastikowa wkładka, a w nią wkręcony jest wkręt

Cytat:
2008-06-27 13:58:25, surec pisze:
to samo co przedni: 4 śruby (do bagażnika)

a dojście od góry czy pod autem?

Cytat:
2008-06-27 14:00:07, TomEssi pisze:
a dojście od góry czy pod autem?

od bagażnika (jak masz osłonę czarną na rant, to pod nią)
mówię o hatchbacku, ale powinno być podobnie w każdym oprócz kombi...

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2008-06-27 14:01:40 ]

Cytat:
2008-06-27 13:52:09, TomEssi pisze:

tak jak kolega MAISTO2 pisał - w bagażniku masz dwie nakrętki pod tą plastikową osłoną i powinieneś mieć po dwa wkręty w każdym nadkolu (faktycznie 5 minet roboty) nie zapomnij o odpięciu podświetlenia tablicy (musisz oprawkę z żarówką wyjąć wcześniej ze zderzaka)

Cytat:
2008-06-27 14:02:01, michu07 pisze:
tak jak kolega MAISTO2 pisał - w bagażniku masz dwie nakrętki pod tą plastikową osłoną i powinieneś mieć po dwa wkręty w każdym nadkolu (faktycznie 5 minet roboty) nie zapomnij o odpięciu podświetlenia tablicy (musisz oprawkę z żarówką wyjąć wcześniej ze zderzaka)

jaka plastikowa osłona ja nie widze tam nic takiego

jak wróce po pracy do chaty to zrobie fotkę i ci wrzucę co i jak wstrzymaj się do 17

Zaznaczone masz śruby mocujące zderzak - tak samo wyglada pod drugą lampą po 2 śruby na stronę

Cytat:
2008-07-03 18:07:03, michu07 pisze:
Zaznaczone masz śruby mocujące zderzak - tak samo wyglada pod drugą lampą po 2 śruby na stronę

aha. ale sluchaj Ty masz mkV czy mk VI??

ja mam mk5 ale z tego co się orientuję to w mk6 jest podobnie, aha tego plastku co wcześniej pisaliśmy ja akurat nie mam bo jest złamany więc go zdjęłem i dlatego nie ma go na foto

wrzuć fotkę jak znajdziesz - będziemy mieli porównanie mocowania tylnego zderzaka w mk5 i mk6

aha co do osłony = osłona na rant, a pod nią = śruby są niżej od niej