Przednia szyba kierowcy opada pomocy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie podczas zamykania przedniej szyby, jej część ta koło lusterka zaczyna opadać i nie mogę zamknąć szyby, dopiero kiedy przytrzymam ją reką to dochodzi, rozebrałem tapicerke i pierwszy raz nie wiem za co sie zabrać, może ktoś wie???

Masz ele. szyby czy manualne??

manualne

Zobacz może Ci nie trzyma siłownik i dlatego szyba opada. Bo siłownik jest przynitowany do ramy drzwi i może któryś nit puścił i siłownik z jednej strony opada w dół.

tam szyba jest przymocowana na takich czarnych plastikach i zeby je można było przesunąć to by było ok, odkręcam dwie sróbki i nic nie moge zrobic młotkiem waliłem a nawet centymetr sie nie przesuneło

Szukaj elektrycznych szyb. Przyjemne z pożytecznym. Zmienisz mechanizm i będziesz miał wypas

PS. Na początku po tytule myślałem że odpada Ci przednia szyba

Cytat:
2008-07-02 11:14:08, Wojo pisze:
Szukaj elektrycznych szyb. Przyjemne z pożytecznym. Zmienisz mechanizm i będziesz miał wypas PS. Na początku po tytule myślałem że odpada Ci przednia szyba

Co prawda to prawda

miałem ten sam problem tyle, że jadąc z otwartym oknem tak przy 90km/h już nie mogłem jej zamknąć - opuszczał się przód przy lusterku. I tak prawdę mówiąc do dziś nie wiem co to było - jak wymieniałem szybę czołową to poprosiłem chłopaków aby sprawdzili o co lata z tą boczną - no to ją wyjęli, wyczyścili wszystko, włożyli na nowo i powiedzieli, że nic jej nie było. od tego czasu chodzi idealnie

A co do elektrycznych szybek - idealny pomysł - sam powoli szukam do siebie

i chyba trzeba bedzie to zobić tym bardziej ze instalacje mam na elektryke pociągniętą