Co oznacza błąd 2 w klimatyzcji?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegów klubowiczów.
Tym razem przyszedł czas na klimę. Podpiąłem sie pod komputer i wyświetlimy mi błąd 2 w systemie klimatyzacji. Nie mam niestety opisów błędów wiec nie mogę tego zdiagnozować. Może, któryś z kolegów wie co to oznacza. I jeszcze jedno, który wentylator chłodzi klimatyzacje: duży czy ten mały z przodu ewentualnie kiedy powinny sie one włączać?

pozdrawiam

Cytat:
2008-06-06 14:16:26, maarr80 pisze:
Witam kolegów klubowiczów. Tym razem przyszedł czas na klimę. Podpiąłem sie pod komputer i wyświetlimy mi błąd 2 w systemie klimatyzacji. Nie mam niestety opisów błędów wiec nie mogę tego zdiagnozować. Może, któryś z kolegów wie co to oznacza. I jeszcze jedno, który wentylator chłodzi klimatyzacje: duży czy ten mały z przodu ewentualnie kiedy powinny sie one włączać? pozdrawiam

Wszystko pięknie tylko jaki masz samochód bo to jest ważne ?

E39 2,5D 2001'

Za klimę odpowiedzialny jest wiatrak przed chłodnicą (patrząc od przodu auta) ten mały. Powinien się włączać zaraz po uruchomieniu klimy (częsta usterka że padają - tak jak u mnie). Pewnie Robert coś napisze szerzej w temacie bo jest (a raczej był ) na bieżąco.

pozdrawiam

dołącze się do tematy u mnie w mojej e39 520 1998 wiatraczek po włączeniu klimy nawetnie drgnie. Napisz Kornat proszę czy można go jeszcze uratować czy poprostu odrazu nowy lepiej kupić. A moze nie załacza się bo czynnika chłodzącego jest za mało???