| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-06-15 21:48:49 Witam, mam trzy problemy. Odpowiedzi w sumie znalazłem w archiwum ale nie do końca są satysfakcjonujące: [astra f kombi 95']
1. Dnia dzisiejszego pewna Pani cofnęła mi się prosto w drzwi kierowcy. Uszkodzenia niby nie są duże ale drzwi sie jakoś inaczej zamykają (tak jakby się obniżyły o jakie 5-7mm -górna prawa krawędź uszczelki nie przylega do nadwozia) Wie ktoś czy można to jakoś wyregulować? Czym to może być spowodowane? 2. Przy w/w okazji zostałem pozbawiony listwy bocznej na drzwiach kierowcy (został sam metal ale on też jest pognieciony ) Z tego co wyczytałem to metal też jest klejony do nadwozia? Jak wymienić tę listwę
3. A ponadto zdechł mi głośnik w tylnej klapie, więc wykombinowałem że wymontuje głośniki z drzwi z przodu i wrzuce je na tył. Z przodu natomiast włożyłbym coś lepszego. Interesuje mnie głośnik blaupunkta który zmieściłby sie w fabryczne miejsce bez dłubania. [ wiadomość edytowana przez: Forest dnia 2008-06-16 06:30:37 ] |
YANNOSICK (S) Pełnoprawny Klubowicz Yerseke,Holand | 2008-06-17 10:55:21
Stare ale dobrze grają no i można jeszcze nówki trafić czasem... cena poniżej 80zł za komplet Blaupunkt |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-06-20 16:54:00 wlezą bez ramek montażowych? |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-06-22 10:48:17 super, dzięki za pomoc |
tomasz35 Forumowicz astra g 2.0 Diesel sosnowiec | 2008-07-20 15:39:19 Witam.Astra jest juz po lifcie(ma cienkie listwy ,czy szerokie)jezeli cienkie to listwa aluniniowa jest klejona tasma klejaca dwustronna do drzwi,a n a te listwe wciskana jest listwa plastikowa,na takie zatrzaski,czyli nalozyc i walnac reka i siedzi.W serwisie kosztuje ok 92 zeta.Pozdrawiem... |
artusb Opel Astra F Caravan Kraków | 2008-07-20 19:31:13 No to widze miales nie farta...
Co do listewek to mozna je zakupic na allegro, nie kupowal bym uzywanych bo niewiele tansze a zaraz odpadnie ta czarna listwa od tej aluminiowej sa one jakos smiesznie klejone a pozatym ta listwa aluminiowa gnie sie wiec nieda sie jej zabardzo idelanie odkleci (sa cudaki co potrafia )
Koszt listwy na allegro okolo 90 zl za cala jedna strone, (ostatnio szukalem ;P) Co do odklejenia starych to polecam suszarke + jakis rozpuszczalnik, ale taki ktory ci nie uszkodzi lakieru. Ja uzywal;em izopropanolu jest to alkochol do czyszczenia elektorniki :p ale nie jest za tani
CO do regulacji drzwi to hmm niebardzo jest jaks mozliwosc regulacji, one poprostu sa, :/ zawiasy musialy sie lekkowygiac :/ jakis blacharz musi ci to poklepac. Ja mialem wymieniane u siebie to niestety ale nie dochodza idelanie do auta :/ niby to samo :/ Co do audio to w klapie jest dosc malo miejsca na glosniki jak cos znajdziesz godnego uwagi to daj znac bo tez jestem na kupnie ![]() |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-07-23 18:35:04 póki co mam problem z odbiorem odszkodowania, minęło 30 dni od zdarzenia a ubezpieczyciel nie ma oświadczenia sprawcy :/ Astra jest poliftowa -aluminiowa listwa też się pogięła a lakier na drzwiach pękł więc tak czy inaczej całością zajmie sie blacharz. Co do głośników to mam z nimi problem- podpiąłem sprawny oryginalny głośnik do klapy i niestety nie wydobył z siebie głosu coś jest chyba nie tak z instalacją ![]() |