MotoNews.pl

[K] kupię części blacharskie + lampa(bordo)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
do espero oczywiście

-maska
-nosek
-pas przedni
-błotnik przedni prawy
-reflektor prawy
-kierunek prawy

tylko bordowe
za komplet mogę dać 500 zł

Cytat:
2009-01-14 16:48:01, greenberg pisze:
do espero oczywiście -maska -nosek -pas przedni -błotnik przedni prawy -reflektor prawy -kierunek prawy tylko bordowe za komplet mogę dać 500 zł

i myślisz, że ktoś ci zrobi prezent i sprzeda tyle części za pół darmo??

Cytat:
2009-01-14 18:41:48, Kolber7 pisze:

Koliberku na co czekasz rozkręcaj sprzęta...taka okazja się często nie trafia

Cytat:
2009-01-14 18:55:08, desperos pisze:

musiałbym do Adama podjechać... chyba najbliższe znane mi bordowe espero

bo przecież nowemu nabywcy mojego nie dam się wzbogacić !!

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2009-01-14 19:57:13 ]

No i tak ...kupił rozbitka, teraz w niego zainwestuje, a na końcu wyjdzie na to, że jakby kupił całego to koszty byłyby takie same.
Greenberg, wyjaśnij sens tego co robisz, bo nie kumam.

Cytat:
2009-01-18 11:29:01, AsterixGal pisze:
No i tak ...kupił rozbitka, teraz w niego zainwestuje, a na końcu wyjdzie na to, że jakby kupił całego to koszty byłyby takie same. Greenberg, wyjaśnij sens tego co robisz, bo nie kumam.

Szanowny Galu Asterixie !
dałem za niego niespełna 950 złociszy wiec choćbym sie skitrał nie kupie za to w dobrym stanie auta po pierwszym właścicielu z silnikiem igła, oryginalna nie wytratą tapicerką , ze zdrowymi drzwiami wiec jakoś przeboleje wydanie 500-700 na części maskę już mam za 60 złociszy wiec prawdopodobnie zmieszczę sie w kosztach które planuje

No ja za same wzmocnienie zderzaka dałem 250zlotych. Niby kawałek plastiku,ale w cenie...
Ale jak Green sprzeda felgi z tego ESP-a, to sie mu wróci całośc.

Cytat:
2009-01-18 13:57:23, Markus_SK pisze:
No ja za same wzmocnienie zderzaka dałem 250zlotych. Niby kawałek plastiku,ale w cenie... Ale jak Green sprzeda felgi z tego ESP-a, to sie mu wróci całośc.

trzeba było podjechac na bogucicką

ja za slizgi zderzaka przód dałem 18 zł sztuka belka 89 zł sztuka

Cytat:
2009-01-18 12:36:34, greenberg pisze:
, ze zdrowymi drzwiami wiec jakoś przeboleje wydanie 500-700 na części maskę już mam za 60 złociszy wiec prawdopodobnie zmieszczę sie w kosztach które planuje

Ja jak składałem mojego po stłuczce to za zderzak przedni z mocowaniami dałem 700zł! używany i jeszcze do lakierowania. niestety zakłady naprawiające te zderzaki twierdzą, ze takiego plastiku sie nie da naprawic, wiec jest na tą część dosc duzy popyt.

na szczęście Ty potrzebujesz reflektor prawy, a tych o dziwo jest więcej jak chcialem kupić lewy używany to nie było nigdzie (nawet na allegro) wiec kupiłem nowego oryginała za 400zł. były co prawda za 200zł jakies nowki, ale nieoryginalne i bez regulacji, a z mojego rozbitego raczej bym już jej nie przełożył...

Jak podliczyłem koszta końcowe (jeszcze maska, nadkole migacz, przeciwmgielna itp.) to zaczalem sie zastanawiac czy nie wyszlo by taniej kupić drugiego na dawce np. z rozbitym tyłem

Pozdr.

Cytat:
2009-01-18 16:21:05, robertkaluza pisze:
Ja jak składałem mojego po stłuczce to za zderzak przedni z mocowaniami dałem 700zł! używany i jeszcze do lakierowania. niestety zakłady naprawiające te zderzaki twierdzą, ze takiego plastiku sie nie da naprawic, wiec jest na tą część dosc duzy popyt. na szczęście Ty potrzebujesz reflektor prawy, a tych o dziwo jest więcej jak chcialem kupić lewy używany to nie było nigdzie (nawet na allegro) wiec kupiłem nowego oryginała za 400zł. były co prawda za 200zł jakies nowki, ale nieoryginalne i bez regulacji, a z mojego rozbitego raczej bym już jej nie przełożył... Jak podliczyłem koszta końcowe (jeszcze maska, nadkole migacz, przeciwmgielna itp.) to zaczalem sie zastanawiac czy nie wyszlo by taniej kupić drugiego na dawce np. z rozbitym tyłem Pozdr.

trochę dziwne ze sie nie da naprawić zderzaka sąsiad ma spawarkę do zderzaków i do niej całą półkę plastikowych elektrod i ma całą paczkę do Espero wiec chyba da sie pospawać

Cytat:
2009-01-19 01:14:43, markon pisze:
trochę dziwne ze sie nie da naprawić zderzaka sąsiad ma spawarkę do zderzaków i do niej całą półkę plastikowych elektrod i ma całą paczkę do Espero wiec chyba da sie pospawać

Da się ...ale to zupełnie inna bajka niż przy 99% wszystkich zderzaków na rynku !-no i koszty są ze 3x większe (wiem co piszę bo kiedyś pomagaliśmy basis to załatwić )

Sąsiad tego nie da rady zrobić na pewno , chyba że jest magikiem i siedzi w tej branży od lat ...

Pozdrawiam

Cytat:
2009-01-19 09:17:01, bogdan1 pisze:
Da się ...ale to zupełnie inna bajka niż przy 99% wszystkich zderzaków na rynku........... Sąsiad tego nie da rady zrobić na pewno , chyba że jest magikiem i siedzi w tej branży od lat ... Pozdrawiam

A to ze względu na to,że w zderzakach DU w tworzywie jest 30% talku .(sprawdzone w dokumentacji ) Powoduje to,że są odkształcalne,ale prawie niemożliwe do pospawania

Cytat:
2009-01-14 16:48:01, greenberg pisze:
do espero oczywiście
-maska
-nosek
-pas przedni
-błotnik przedni prawy
-reflektor prawy
-kierunek prawy

tylko bordowe za komplet mogę dać 500 zł

już mam
maska (60pln)
błotnik (0 pln )
reflektor kompletny (100 pln)
kierunek (50 pln)
pas przedni odgięty

wciąż szukam noska do listy dochodzi zderzak przód kolor bez znaczenia

za nosek i zderzak ( poszycie + belka przód bez ślizgów )
moge dać 350 pln

info jak zwykle na priv

ps . panów poniżej gorąco pozdrawiam

Cytat:
2009-01-14 18:41:48, Kolber7 pisze:

Cytat:
2009-01-14 18:55:08, desperos pisze:

Cytat:
2009-01-18 11:29:01, AsterixGal pisze:
No i tak ...kupił rozbitka, teraz w niego zainwestuje, a na końcu wyjdzie na to, że jakby kupił całego to koszty byłyby takie same. Greenberg, wyjaśnij sens tego co robisz, bo nie kumam.

[ wiadomość edytowana przez: greenberg dnia 2009-01-23 13:22:11 ]

Dzięki za pozdrowienia, zawsze miło.
W przypadku kupna rozbitka zawsze istnieje ryzyko, że pomimo naszych starań i kalkulacji przed zakupem, po zakupie i naprawie coś jest nie tak. Narazie auto naprawiasz, jak skończysz to napisz, czy jest wszystko OK. Życzę Ci powodzenia i aby jeszcze jeden Esperak był w klubie.