MotoNews.pl

Czy mieliście do czynienia z Alhambrą?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witajcie,
czy ktoś z Was miał moze do czynienia z seatem alhambra?
interesowały by mnie głównie info o typowych usterkach. szukalem troszke w necie, ale konkretow jest niewiele.
mam dobra opcje zakupu takowego auta - 1,9 tdi z 98r wiec szukam wszelkich info, zeby przygotowac sie do oglądactwa

pozdrawiam,

Michal

miałe dwie takie, z belgii, i powiem ci że auto praktycznie bez awaryjne!!! 1.9tdi najlepszy wybór w tym modelu, zazwyczaj po zakupie trzeba wymienić łączniki stabilizatora koszt ok 20zł/sztuka. pozdr

Kolega już rok ma Galaxy(praktycznie to samo) i nic sie nie dzieje, tylko pasek piszczał

Cytat:
2008-11-12 13:40:20, majkelos pisze:
witajcie, czy ktoś z Was miał moze do czynienia z seatem alhambra? interesowały by mnie głównie info o typowych usterkach. szukalem troszke w necie, ale konkretow jest niewiele. mam dobra opcje zakupu takowego auta - 1,9 tdi z 98r wiec szukam wszelkich info, zeby przygotowac sie do oglądactwa pozdrawiam, Michal

Powiem tak tez sie zastanawialem nad tymi modelami :Galaxy.Sharan,Alhabra i doszedłem do wniosku że za tą cene kupię młodsze auto: OPEL Zafira tylko że ja szukam w rocznikach 2000-2002.
Ale z tego co wiem i dowiadywałem sie są to auta takie sobie>Właśnie przed chwilą rozmawiałem z taksuwkarzem i co mi powiedzał? - abym sobie tymi modelami głowy nie zawracał ponoć ponad przeciętne pod względem awaryjności.Zresztą dużo o tym pisza w sieci wystarczy wpisac model i lektura na długie wieczory.

Cytat:
2008-11-12 15:04:06, gardenia1 pisze:
Zresztą dużo o tym pisza w sieci wystarczy wpisac model i lektura na długie wieczory.

no właśnie, dużo piszą o awaryjności, ale niewiele konkretów jest tzn co sie psuje głównie itp.
tak czy inaczej dziekowac za pomoc!

Zobacz ranking TUV lat 8 i 9 letnich

Ranking awaryjności TUV

Pisz do Canibala. Miał Alhambre w TDI. Na pewno coś mądrego na ten temat Ci powie