Półka tylna - pytanie / prośba.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy orientuje się ktoś czy półka tylna z MK6 jest taka sama jak w MK7 dot. hatchback.

albo

Jeśli ktoś może (użytkownik MK6) to proszę o pomiar w miejscu zaznaczonym na zdjęciu - kupiłem kiedyś półkę i cholera jest o jakieś 8 cm za krótka. Potem ktoś mi napisał, że to z MK5.
Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi.
Z góry wielkie dzięki.

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2008-07-06 20:39:57 ]

jak bedziesz kupowal to pytaj sie o wymiary, bo jest, jak sie juz przekonales, roznie:
raz, jak patrzylem to z essa z 91 roku pasowala mi do mk7

Dziwne, z tego co pamiętam to nam bez problemu półka z mk7 jeździła w mk5

Cytat:
2008-07-06 21:11:00, PawBur pisze:
Dziwne, z tego co pamiętam to nam bez problemu półka z mk7 jeździła w mk5

półka z mk5 nie będzie pasowała do mk6 i mk7, bo tam są bardziej wypukłe klapy...
Co do wymiaru, to ja bym się bardziej przejmował wymiarem do odbojnika, bo u mnie jest orginalnie 3cm przerwy (w miejscu, gdzie dałeś wymiar), a i tak opiera się na odbojniku...
u mnie w MK5 półka ma 57cm...

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2008-07-07 08:45:13 ]

To czemu na odwrót jest ok?? Nie przypominam sobie żeby płaska klapa mk5 jakoś wgniatała półkę z wypukłego mk7?

Cytat:
2008-07-07 08:54:15, PawBur pisze:
To czemu na odwrót jest ok?? Nie przypominam sobie żeby płaska klapa mk5 jakoś wgniatała półkę z wypukłego mk7?

bo mniejsza klapa zmieści się w większym otworze...a na odwrót nie da rady...
możliwe, że szczelina jest na tyle duża, że nie wgniata...

No to, która jest w końcu większa - ta z mk5 czy z nowszych. Bo się gubię Jeśli mk6/7 maja wypukłą klapę to ich półka nie powinna wchodzić do mk5, a na odwrót by weszła z luzem. Czy za czymś nie nadążam bo jeszcze śpię??

Cytat:
2008-07-07 09:02:59, PawBur pisze:
No to, która jest w końcu większa - ta z mk5 czy z nowszych. Bo się gubię Jeśli mk6/7 maja wypukłą klapę to ich półka nie powinna wchodzić do mk5, a na odwrót by weszła z luzem. Czy za czymś nie nadążam bo jeszcze śpię??

wg nnie MK5 jest mniejsza.
Możliwe też, że MK7 ma spore luzy i wejdzie do mk5...

Mam MK7 z oryginalną półką i jest ok, potem kupiłem drugiego MK7 też z półką ale z wyciętymi otworami pod głośniki i może bym to przeżył ale za te wycięcia to bym kogoś nie powiem za co powiesił. Więc Allegro i kupiłem półkę gościu nie napisał z jakiego modelu ale na wygląd taka sama, a i cena dobra była. Przyszła i się okazało że brakuje z 8 cm do klapy. Jakoś z tym jeździłem ale często wypada z uchwytów i mnie to strasznie denerwuje, wiec chce kupić prawidłową. Wiec mierzę obie jedna coś ok 56 cm (MK5), druga 64 cm (MK7), a na Allegro jest dużo od MK6 i nie chcę złej trzeciej półki do kolekcji. Ale realnie patrząc MK6 i MK7 tył mają taki sam, wiec po problemie - jakość wczoraj to do mnie nie dotarło. Nie ważne, dzięki za zainteresowanie.

Tylna półka MKVI i VII jest taka sama, a z MKV jest krótksza - wiem z własnego doświadczenia - też miałem (mam) ten problem co Ty