Przewód chłodnicy wymiana 1.6 16v mk7

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pewien problem jak pisalem w innym poscie pękł mi przewód chłodnicy ( przyczyna mnie teraz troszke mniej interesuje) natomiast chodzi o wymiane. Z koncami przewodu zaznaczonymi na zielono dam sobie rade (ten na górze już zdemontowalem) ale ten 3 (zaznaczony na czerwono ) mnie dobija.
Wymienial ktos ten przewód??
Jest jakis prosty sposób zeby go wyciągnąc a potem założyc nie rozbierając przy tym chłodnicyi połowy silnika?? Doszedłem do wniosku ze zdejmę zderzak i prawy reflektor to będę miał troszke większe pole do popisu. Ale szukam porady bo niechcę rozbierac czegos niepotrzebnie.Myslałem nawet o zdemontowaniu pompy wspo magania zeby tam sie dostac ale kupa roboty z tym.

to jest zdjęcie następcy

a to winowajcy

Cieżko bedzie bo to zapewne jest skrecane na cybant(mam nadzieje),ale tak jak mowisz ja u siebie sciągnełem zderzak i jakos dało rade,najlepiej to odkrecać kluczem bodajrze 6 lub7 bo śrubokrętem bedzie ciężkawo

Cytat:
2008-07-04 06:40:19, robcio-88 pisze:
Cieżko bedzie bo to zapewne jest skrecane na cybant(mam nadzieje),ale tak jak mowisz ja u siebie sciągnełem zderzak i jakos dało rade,najlepiej to odkrecać kluczem bodajrze 6 lub7 bo śrubokrętem bedzie ciężkawo

Dokładnie Kluczykiem 7 polecam Grzechotkę i klucz nasadowy 7
oraz Kanał z dołu będzie lepszy dostęp do danego przewodu
Polak jak chce to i potrafi może nie będzie potrzeby rozbierania Pół Auta

zbytnio mnie nie pocieszyliscie a może bylby lepszy dostęp zdejmując chłodnice (znaczy przesunąc ja troszkę tam chyba na 4 śrubach się trzyma)
robił to ktos w ten sposób??

Udało mi się wymienic. Potrzebne była grzechodka z kluczem nasadowym rozmiar 6 / 7 ( stare miałem na 6 a nowe na 7) do odkręc enia tej opaski (wkrętakiem niema szans). Udało się bez wyjmowania silnika odkęciłem zderzak -klucz 13 (też się grzechodka przyda) i wymontowałem reflektor. Wtedy było można wymienic ten przewód .
Czas operacji 3 godzinki.
Można temat uznac za zamknięty.

A jednak nie.
Przewód który kupiłem ( używka ) okazał się do du..py ) - dziurawy .
teraz szukam jeszcze jednego ( może byc nowy, ale cena do 100pln) lub używka. jeszcze spróbuje go jutro skrócić , ale jak by ktos z okolic Wrocławia mial taki, albo wiedział gdzie kupic...
to dajcie prosze znac- PILNE
udało się kupic... kolejna wymiana trwała 25 min. jak by ktoś miał z tym problemy chętnie pomoge... jeszcze ze 2 razy go wymienie i zejde poniżej 15 minut.

[ wiadomość edytowana przez: seba2020 dnia 2008-07-09 23:49:52 ]