Problem ze skrzynką bezpiecznikow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy ratujcie ja juz nie wyrabiam, kupilem drugą skrzynke bezpiecznikow bo wczesniejsza sie nadawala na śmietnik i byla zeżarta przez śniedź i rdze, i dzisiaj podłączam a tu nagle z lewej strony ze strony słupka kierowcy zaczyna dym lecieć, kontrolki normalnie są tylko imo nie działa,potem podłączam drugi raz i wtedy zaczeło dymi obok komputera, zaczął sie topić taki brązowy cienki przewód, nie wiem co mam robic

A wlasnie czy moze sie tak dziać ze jak nie ma jakiejs zworki albo jest zle wsadzona to sie topią kable?

Dobra mam nowe wieści, wsadzilem tą nową skrzynke i normalnie wszystkie kontrolki są jak ta lala, przekażnik chyba R1 pyka jak przekrecam kluczyk i dalej cisza, nawet rozrusznik niechce zaskoczyc, a sprawdzalem bezpieczniki i wszystkie oki, nikt nie pomoze?

Skoro ci się zdymiło coś przy złączu komputera, to kiepskawo to widzę... Najlepiej otwórz komputer i sprawdź, czy w nim nie widać jakiś wypaleń, uszkodzonych elementów.
W książce jest rozpiska wyjść z EDISa, to namierz, który to przewód się przytopił.