MotoNews.pl

Problem z centralnym zamkiem / 330i E46

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z centralnym zamkiem. Otwierając auto pilotem lub kluczykiem, centralny nie działa . Oczywiście baterie w pilocie są OK. Czasami po kilku lub kilkunastu próbach "załapie" i się otworzy... Na początku po kilku (2-3) kliknięciach pilotem centralny zaczynał działać. Obecnie niestety jest gorzej... Byłem też na diagnostyce komputerowej i nie wykazało żadnego błędu. Czy ktoś się orientuje, w czym może być problem?? Dzięki za odpowiedzi. Pozdrowionka dla wszystkich fanów BMW

Nikt nie ma naprawdę pomysłu,co z tym centralnym może być nie tak????

Jeśli problem nasila się podczas gorących dni to jedź do jakieś porządnej firmy która zajmuje się centralnymi zamkami/alarmami (w Bydgoszczy polecam Ars Alarm). Niestety niektóre BeMki mają problem z przekaźnikami. Ja miałem taki problem 2 lata i nie wiedziałem już gdzie jechać. Oczywiście jeździłem tylko po warsztatach zajmujących się BMW ale wszędzie nie wiedzieli co - najchętniej wymienili by całą centralkę na nową a najlepiej cały samochód - mechanicy zasrani. Brat podpowiedział mi właśnie firmę od zamków centralnych/alarmów i oni to zrobili bez najmniejszego problemu ! Koszt wyniósł 150 zł ale ogrom szczęścia niemożliwy do opisania. Niestety to przykre ale większość tych warsztatów szumnie określających się jak znawcy marki BMW to cieniaki jeśli chodzi o rzeczy właśnie specyficzne dla BMW - bo klocki, oleje i filtry to każdym mechaniol potrafi wymienić. A naprawa w stylu "wymiana prawie całego samochodu na nowy" to żadna naprawa. Muszę to napisać bo przez 2 lata bujałem się po takich burakach i kosztowało mnie to kupę nerwów a jeszcze więcej kasy.
Także reasumując - nie wiem skąd jesteś ale jedź do porządnego zakładu który specjalizuje się w zamkach centralnych i montażach alarmów w dowolnym markach samochodów - przedstaw problem a gwarantuje Ci że za niewielkie pieniądze zrobią to bez problemu.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

CZy używając kluczyka centralny działa prawidłowo?