| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-02-05 15:14:12 jak w temacie, wiadomosc dla wszystkich kupujacych nowe autka lub juz posiadajacych, mianowicie:
w styczniu zabrala mi przemila ekipa z granatowego passata dowod rejestracyjny za.."nieszczelny uklad wydechowy"... spoko, mieli racje, usterke naprawilem pojechalem do okregowki po potwierdzenie, pan na okregowce spisal mi numery karoserii i silnika... w rubryce numer silnika wpisal pelen numer{taki ma obowiazek}... poszedlem do urzedu odebrac dowod a pani w okienku mowi ze musze zmienic dowod bo w dowodzie mam wpisane tylko 7 ostatnich cyfr numeru silnika{tak tez bylo w umowie i 4 lata temu gdy rejestrowalem auto nikt sie tego nie czepial} tak ze jesli podajecie dane do rejestracji pojazdu to trzeba pelne numery podawac bo od 01. 2004. jesli pani w okienku zauwazy niekompletnosc jakiegokolwiek numeru nie wyda dowodu tylko skieruje po wyrobienie nowego.... jednym slowem lipa |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-02-05 16:01:05 ja slyszalem ze auta przed 1980 nie musza miec w dowodzie calego numeru "WIN"???
tylko tak jak dawniej bylo -zaluzmy 6 cyfr. a czemu nie zadales poprawki w rubryce ZMIANY ? po cos ta rubryka jest. |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-02-05 16:20:23 bo to nie "zmiana" tylko uzupelnienie..... od 01. 2004.
ja mysle ze mozna to bylo zalatwic inaczej ale poprostu urzedy zdzieraja kase z kierowcow...l przyczynilem sie dzisiaj do latania dziury w budzecie panstwa ps: czyli wychodzi z tego ze zaplacilem 55 zeta zeby miec w dowodzie rej przed numerem silnika takie cos: <- suuuper!! [ wiadomość edytowana przez: bart128 dnia 2004-02-05 16:25:26 ] |
bull35 Fiat 126p Kraków | 2004-02-05 16:32:09 Miałęm tą samą lipe ostatnio jak rejestrowałem malczanka. Dostałe tylko dowód tymczasowy i też poszedłem w plecy 51 zeta. Ja dostałem czas do miesiaca na załatwienie tej sprawki.
Pozdro Tomek |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-02-05 18:57:10 to już jest Qrfa szczyt kretynizmu, ale żyjąc już prawie 21 lat w tym biurokratyczno korupcyjnym kraju zdazyłem się przyzwyczaic. |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-02-05 21:05:52 rok temu ojciec rejestrowal poloneza to bylo tak:
6:00- kolejka przed urzedem do koleiki w urzedzie podchodzi chlop i oferuje przepitym glosem miejsce na poczatku koleiki za 100(o ile dobrze pamietam) 8:00 szturm na urzad i tworzenie nowej koleiki do PANI wydajacej bloczek. -nie mozna dostac bloczka jezeli niema sie przy sobie kompletu dokumentow.chociaz nawet bloczek jest na 13.30- bylem osobom nr 30 (w przyblizeniu) 8:15 BiM BOM mamy dzis do wydania 50 bloczkow 9.:00 jestem osobom nr 10 BIM BOM informujemy ze zostalo 15 bloczkow. To ja sie kuwa pytam gdzie jest 15 bloczkow??????? i w taki sposob panie z informacji zazadzaja calym urzedem. bylo tak ze jezeli rano nie staniesz w koleje po bloczki to popoludniu nie mozna dostac bloczku na jutro pytam czemu- BO NIEEEE!!!!! odnosnie rubryki ZMIANY: to nie jest rubryka ZMIANY tylko "ADNOTACJE URZEDOWE" widzialem w niej takie rzeczy jak: -wspolwlasciciel -poprawione numerki bo pani sie rypla. -wszelkie zmiany - hak -gaz i dopuki sie nie skonczy dowod nie widze potrzeby placenia za nowy. a jak sie Pani upiera to sie idzie do Kierownika. 50 zl to naprawde duzo kasy. |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2004-02-05 21:44:51 2 lata temu mój brat musiał specjalnie z tego powodu wyrabiać nowy DR bo miał krótki numer. Ja wymieniłem silnik i nie wpisali mi całego tylko też krótki ze szczałką. Autko moje dalej stoi na brata więc wiem jak to jest i to tylko jest zdzieranie kasy. I tak dawniej był przepis że musi być cały numer w DR to mój brat to załatwił a jak ja wymieniłem silnik i popatrzyłem że mam niecały to mnie kurwica ogarnęła że najpierw tak się o to czepiali a teraz nie i wyszło że po prostu mojego brata skroili. To co się wydziewa po wydziałach komunikacji to jest jeden wielki burdel Tu chciałem serdecznie pozdrowić panią z końskimi ząbkami z Wydziału Komunikacji Nowy Sącz |
bull35 Fiat 126p Kraków | 2004-02-07 01:44:09 Witam.
Wiecie co niedziwił bym sie jak by ta kasa szłą do urzedu miasta ale ze chcą tak daważ zarazbiać diagnostyce Pozdrawiam |
kosa131 (S) Furious Moderator 3x Fiat 131 (kombi, ... Szczecin | 2004-02-07 10:16:23
Dales sie zrobic w wala. Chyba ze masz nowy dowod i biale tablice. ale takie rzeczy jak poprawienie numeru silnika zalatwialo sie przy starym dowodzie poprzez dopisanie danych na ostatniej stronie dowodu, w miejscu na adnotacje urzedowe. Co ciekawe, od 0101.04 szczegolna uwage zwraca sie takze na to czy zgadzaja sie dopuszczalne masy i naciski na osie w dowodzie z danymi na tabliczce. jesli sie nie zgadzaja, to dostajesz badanie z wynikiem negatywnym i znow lecisz do urzedu po zmiany w dowodzie. Od 01.01 .04 nie ma takze czegos takiego jak warunkowe dopuszczenie do ruchu. Po prostu albo przeglad przechodzisz, albo nie. |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-02-07 11:37:13 niestety kosa mam od poczatku biale tablice i nowy dowod.... w nowym dowodzie takze jest miejsce na adnotacje urzedowe ale widocznie wpisanie pelnych numerow nie kwalifikuje sie jako adnotacja.... |
aawol 126 p-erfect kraków | 2004-03-16 15:03:07 na jesień zgubiłem dowód rejestracyjny mojej fury i jak przyszło do uzyskania duplikatu to po wizycie na posterunku - musiałem zgłosić - w Urz. Kom. okazało się że muszę zrobić przegląd a tam pan mi wpisał numer i znów w UK okazało się że w całej dokumentacji okazazuje się że mam o jedną cyfrę mniej niż na tabliczce znamionowej nadwozia.
Skończyło się prześwietlaniem silnika u rzeczownawcy i jego na szczęście pozytywną opinią - drogą !!! cały interes kosztował mnie prawie 400 zl i wszystko to przez niedbałość przy pierwszej rejestracji, moją niefrasobliwość i pecha.. proponuję wszystkim bardzo dokladnie pilnować dowodów bo tak ze dwa tygodnie bez jazdy............ |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-03-16 17:03:46 ja po kradzieży dowodu jeździłem jeszcze miesiąc na wyciągu ze stacji okregowej gdzie zawsze robie przeglądy , na szczęście nikt sie nie czepiał , w nowym dowodzie wpisali mi mniej cyfr niż w starym a na poczatku dali słynną <----- udało sie zmiescic w 50zł |
_dOMAN F&F Sympatyk Polo 6n Bydgoszcz | 2004-03-16 17:25:49 Z tego co zrozumialem to znaczy, ze chociaz wyrobilem sobie 28 grudnia dowod z numerem "VIN" {nr.nadwozia} xxxxxxxxxxxxxx {14znakow} a teraz fury nowe maja po 17 znakow, to powinienem wymienic dowód zeby zrobili mi szczalke :/ ??
bo w nr. silnika mom wlasnie taka szczalke!! {->xxxxxx} Qrde nie moowcie tylko ze bede musial wymieniac Pozdrawiam !! |