Polerka kloszy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam czym moge spolerowac klosze lamp przednich, kiedys gdzies widzialem ze ktos to robił chciałbym spolerowac i załozyc xenony

ja widzialem ze kiedys swojego czasu na allegro byly takie soczewkowe lampy do rs2000 ktos zrobil . ja chcialbym tez takie kupic ;/

Sama polerka nie wystarczy.
Jak chcesz założyć xenony to pamiętaj, że będziesz musiał dorobić spryskiwacze reflektorów. Inaczej auto nie przejdzie przeglądu technicznego.

samo spolerowanie kloszy przy żarówce h4 nic nie da, jeszcze pogorszy sprawe lampy będą świecić wszędzie tylko nie na droge, bedziesz musiał, w lampy wstawić soczewki klik klik2 ja mam takie za 50zł do sprzedania, a szkło wypolerujesz w fabrykach szklarskich,

Witam

zapytajcie Vinca ... on taki sprzedawał ...

Cytat:
2008-07-12 09:18:13, takie_buty pisze:
Sama polerka nie wystarczy. Jak chcesz założyć xenony to pamiętaj, że będziesz musiał dorobić spryskiwacze reflektorów. Inaczej auto nie przejdzie przeglądu technicznego.

kolega chyba sobie nie zdaje sprawy co mówi mam 3 auta z kseonami z czego jede to jaguar s-type z załozonym zestawem hid 8000k, i jakoś na przeglądach nik się nie czepia

Wszystko zależy od diagnosty. Ostatnio oglądałem program na TVN Turbo. Program był o stanie polskiej motoryzacji. Diagnosta stwierdził, że generalnie stan aut na polskich drogach się poprawił, a najczęściej przeglądu nie dają za "nieprzepisowy tuning" i tutaj właśnie przytoczył brak spryskiwaczy i systemu poziomowania świateł xenon.

W necie znalazłem ciekawy artykuł na temat ksenonów
Artykuł o ksenonach.
Z artykułu wynika że normy muszą być spełnione jeśli chodzi o nowe auto, w kwestii przeróbek polskie prawo nie jest sprecyzowane - czyli jak trafisz na upierdliwego diagnostę albo policjanta na kontroli to kłopoty murowane.
Jeszcze jedna sprawa odnośnie homologacji na zestawy z Allegro. Najczęściej jest tak, że homologacje ma tylko przetwornica z oferowanego zestawu co nie oznacza że cały zestaw jest dopuszczony do użytku w ruchu drogowym. Tyle że sprzedawcy o tym nie wspominają, w sumie to pewnie mało który o tym wie.

[ wiadomość edytowana przez: takie_buty dnia 2008-07-12 16:37:01 ]

Ale chyba kazdy sie orientuje w swoim miescie gdzie mozna przejść przeglą nawet nie wjeżdrzając na kontrole, wiec przestan gadać o diagnostach, bo napewno sam masz takie info gdzie mozesz sobie podbic dowod. Wiem ze spryski sa potrzebne ale nie bede ich zakładał, to chyba troszke motki z ta polerka i tymi soczewkami

Wiem, że z diagnostą to nie problem. Problem może pojawić się jak pojedziesz gdzieś dalej i trafisz na nadgorliwą kontrolę policyjną. Kiedyś zatrzymali mnie do kontroli i nie uwierzysz do czego się przyczepili. Do świecących na lekko niebiesko żarówek postojowych - na szczęście miałem przy sobie stare i wymieniłem.

do mojego kolegi sie przyczepili ze miał białe diody a milicja twierdziała ze są niebieskie i co zrobic :>

marcinson to wszystko przechodził z soczewkami ksenonami polerem itd w lampach RS'a to znim gadaj.