Navi w Omegach raz jeszcze + wielkie podziękowania dla MCZ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W czasach automapy i iGo postanowiłem uruchomić oplowską navi. Okazuje się że można. Co prawda w necie nie uświadczy się już firmware 0230, ale dzięki MCZ, który nie tylko wykopał stareńkie CD z tym firmware, to jeszcze podał linka na najnowszą mapkę EastEurope i dokładnie krok po kroczku opowiedział co trzeba zrobić, żeby wszystko odpalić.
Dzięki temu dodatkowy gadżet w bestii nabrał pełnej funkcjonalności i po raz kolejny potwierdziło się to że można liczyć na kolegów z LOB.
MCZ, wielkie, wielkie dzięki za poświęcony czas!!!!

Oczywiście jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy w tym temacie, to jak najbardziej służę pomocą i softem.
pozdrawiam

Kolego mysle, ze wielu chlopakom sie to przyda
opisz krok po kroczku i wrzuc w porady bo z tego co piszesz
chwila walki z tym jest...

Ja sam jestem ciekaw jak tego dokonac

Ale co właściwie znaczy uruchomić? W ogóle nie działało? To firmware, do czego jest potrzebne? Tzn. jeżeli mam działającą oplowską nawigację, to będzie mi to przydatne? Jakaś aktualizacja? Mówisz, że nabrała pełnej funkcjonalności, czyli co, jest bardzo dokładna? Opisz proszę to, co zrobiłeś, bo może będzie się opłacało w ogóle odpalać tę nawigację, bo narazie to bez sensu jest. Mapa, którą mam nie jest zbyt dokładna, niestety. Mam wersję z 2007 roku. Ta, o której mówisz, dobra jest?

Natłok pytań, ale mam nadzieję, że będzie chciało Ci się odpowiedzieć

Pozdrawiam

jakby ktoś chciał to posiadam firmware 2.3 i 2.9 oraz mapy 2004 i 2008.
mogę wystawić na jakiś serwer.

Cytat:
2008-04-24 13:17:19, lolek334 pisze:
Ale co właściwie znaczy uruchomić? W ogóle nie działało? To firmware, do czego jest potrzebne? Tzn. jeżeli mam działającą oplowską nawigację, to będzie mi to przydatne? Jakaś aktualizacja? Mówisz, że nabrała pełnej funkcjonalności, czyli co, jest bardzo dokładna? Opisz proszę to, co zrobiłeś, bo może będzie się opłacało w ogóle odpalać tę nawigację, bo narazie to bez sensu jest. Mapa, którą mam nie jest zbyt dokładna, niestety. Mam wersję z 2007 roku. Ta, o której mówisz, dobra jest? Natłok pytań, ale mam nadzieję, że będzie chciało Ci się odpowiedzieć Pozdrawiam

1. W ogóle to działało, ale po niemiecku i tylko za zachodnią granicą.
2. Nowszy firmware np wnosi komunikaty i obsługę w języku angielskim i pewnie więcej pierdół, których szczegółów znać nie chcemy.
3. Jeżeli masz działającą navi, to przyda Ci się najnowsza mapa (ta o której pisze zork, z 2008r.)

Wczoraj jeździłem trochę po wawie z wytyczoną trasą na 2 nawigacjach: navi-opel i automapa na PDA. Obie wytyczają trochę inne trasy, ale oczywiście obie doprowadzają do celu. Dokładność navi oplowskiej jest zaskakująco spora. Jest nawet moja niewielka ulica w kilkunastotysięcznym Biskupcu.

zork, myślę że to dobry pomysł żebyś wystawił gdzieś 2.3 (w necie nie do dostania), 2.9 dla nowszych i najnowszą mapkę. Osobiście ściągnąłbym 2.9 i miałbym komplecik. W razie czego, mógłbym pomóc kolegom z wawy.
pozdrawiam

Soft w wersjach 2.3 i 2.9
mapy/mapę wgram jutro.

Na innym forum opisalem krok po kroku jak dziala navi w omie, jakie sa mapy itd. Jezeli jest potrzeba to moge tu caly tekst wkleic.

Wklej, albo podaj linka.

BTW do jakiej dokladnie nawigacji jest ten soft?

Pozdrawiam,
Szymek

[ wiadomość edytowana przez: Szymek_J dnia 2008-04-26 01:00:18 ]

Cytat:
2008-04-24 16:22:29, zork pisze:
jakby ktoś chciał to posiadam firmware 2.3 i 2.9 oraz mapy 2004 i 2008. mogę wystawić na jakiś serwer.

Nie, żebym narzekał, ale może mapę wrzuciłbyś na jakiś inny serwer? Ten chomik coś słabo działa, firmware ściągam i ściągam i ściągnąć nie mogę Ale wielkie dzięki dla Ciebie za to, że wstawiasz

prosze bardzo http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=211753&c=114&f=9

Cytat:
2008-04-27 12:42:00, muody pisze:
prosze bardzo

bardzo dziękuję
opracowanie I klasa

Cytat:
2008-04-27 20:50:57, 7gsi pisze:
bardzo dziękuję opracowanie I klasa

Podpisuję się dwoma rencami z przedmówcą

Mam pytanie. Jak nagrać firmawre 2.3 żeby działało? Właśnie zmarnowałem trzecią płytkę Jak nagrać te trzy pliki, żeby wszystko było ok? Próbowałem najpierw nagrać te dwa mniejsze a potem dograć obraz, ale tak się nie da Ma ktoś jakiś pomysł?

otwierasz plik .img w jakimś nero czy innym alcoholu i nagrywasz (opcja nagraj płytę z obrazu zapisanego na dysku, coś takiego...)

Znaczy, że te dwa dodatkowe pliki które są w zestawie są niepotrzebne? Nagrać sam obraz?

Pojawił się problem. Włożyłem płytkę, ale z softem 2.9 mimo tego, że u mnie max to 2.3. Pojawił się komunikat "Bitte Warten" i zostawiłem tak na chyba pół godziny, przychodzę i dalej to samo. Wyłączyłem nawigację, wyciągnąłem płytę z softem i włożyłem z mapą. Przy odpalaniu dalej pojawia się napis "Bitte Warten", dopiero jak pokręcę pokrętłem to na ekranie pojawiają się napisy, na które akurat zaznaczam, pojawiają się pojedynczo, chyba wiecie o co mi chodzi? Jak najadę na miejsce napisu "Bitte..." to ten napis znika i pojawia się to, co ma być. Niestety, jak wybiorę np. tryb prowadzenia do celu to "Bitte Warten" pali się cały czas, nawigacja jest przez to bezużyteczna Jak to naprawić, jest jakiś bezpiecznik od nawigacji? Może taki restart by pomógł? Na pokrywie skrzynki bezpieczników jest "Navigation F12". Tylko gdzie to się znajduje w samochodzie? W poniedziałek ruszam w trasę i chciałbym nawigację mieć, liczę na Waszą pomoc

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: lolek334 dnia 2008-05-03 20:25:58 ]

[ wiadomość edytowana przez: lolek334 dnia 2008-05-03 21:23:50 ]

te pliki to obraz płyty, masz je otworzyć w oprogramowaniu do nagrywania płyt - coś w stylu archiwum zip, te pliki zawierają w sobie pliki czytane przez navi. nie wiem jak mam to jaśniej tłumaczyć.
Kup 4paka i poproś kogoś ogarniającego temat o pomoc.

Co do softu 2.9 to nie wiem czy nie zrobiłeś kuku nawigacji...

witam, mapy jak coś to są w sieci, bardzo szybki transfer. Wgrałem i chodzi elegancko, pokrycie Lublina bardzo dobre.

Pozdr.

zork dobrze prawi ja nagrałem tak jak mówił czyli firmowa płyta TDK, prędkość x2, i gdzieś wyczytałem że nie Nero tylko CloneCD i wszystko ładnie działa, soft się uaktualnił oraz język angielski wcześniej nagrywałem Nero i na bez firmowej płycie i x12 Nero mniej nie dało rady i nie czytało płyty, tak 3 płytki zmarnowałem

gdzieś czyli w moim privie?
dobrze że w końcu poszło - soft 2.9 wrzuciłeś?

Cytat:
2008-10-30 22:05:58, zork pisze:
gdzieś czyli w moim privie? dobrze że w końcu poszło - soft 2.9 wrzuciłeś?

pewnie tak soft 2,3 bo taki maksymalny mogę do niej dać. Miałem wcześniej jakiś chyba 2,0 ten 2,3 poza językiem nic nowego przydatnego nie wniósł z tego co zauważyłem.