MotoNews.pl

Wygluszacz?? pod wycieraczkami!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam taki problem. ostatnio coraz czesciej przemaka mi autko od spotu. rozkrecilem cale od srodka by zobaczyc co jest przycznya. siagnalem cala wykladzine i znalazlem przyczyne. od strony kierowcy i pasazera sa takie 2 zaslepki plastiikowe. w kolo nich jest rdza i w tych miejscach przpuszcza wode.

pytanie: do czego sluza te zaslepki? mozna je wywalic i zaspawac te otwory?

pytanie 2.po sciagnieciu wykladziny pod nogami kierowcy i pasazera byla taka grubsza mata (chyba do wygluszania samochodu) jak to fachowo sie nazywa i gdzie moza cos takiego dostac?

dzieki za pomoc

1. Zaślepki są do zamknięcia podłużnic i profili. Tam też wtryskuje się konserwację.
2. Wygłuszenie-wypraska - tylko na szrocie, a często są one wyrzucane...więc jak trafisz, to za grosze.

dzieki !!

dodam, że żeby wyjąć taką wyporaskę trzeba zdjąć fotele i tunel środkowy...

wyjac to juz nie bylo co. jak rozkrecilem wszyetko i wyciagnalem cala wykladzine to to wypraska tak byla mokra ze cala mi sie z rekach rozwalila :/ najpierw zajme sie tymi zaslepkami. ktos mi poradzil abym ja zakleil poksylina a przed tym pomalowal jakas farba antykorozyjna ale nie wiem czy bedzie to dobry pomysl. wilalbym je wyclagnac i zaspawac tam metalowe zaslepki zeby juz nic nie przeciekalo.