BRC Just Junior kto pomoze ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!
Wyjechałem za granice. Dojechałem tu na miejsce i instalacja zaczęła świrować... Samochód zaczął dużo palić (palił około 10 litrów) teraz pali około 13. Zaczęło strasznie śmierdzieć gazem w środku. Samochód zaczął się dusić przy niskich obrotach. Nie wiem co się ogólnie mogło stać, nigdy większych problemów z tą instalacją nie było.
Samochód to VW Golf 3 1.8 na monowtrysku.

jeśli potrfisz to sprawdx membrany reduktora . glównie zaworek pomiedzy komo rami ten gdzie jest mala sprężynka

Witam !!
A mógłbyś podpowiedzieć jak to zrobić (mniej więcej) pewnie trzeba rozebrać parownik... Dodam ze kontrolka prawie cały czas świeci na czerwono tylko po wciśnięciu gazu wskakuje na chwilkę na zielono a potem znów na czerwono. Kiedyś mrugała też pomarańczowa, ale teraz jest wogóle niewidoczna.

witam. tak trzeba rozebrać. widze ,że chyba masz lovat. spróbój najpierw czy się nie rozprogramował. wyciągnij bezpieczniki od gazu. na kilka minut a następnie odpal i trzymaj tak dłubo obroty podwyższone aż diody zielona i czrwona beda naprzemin pulsować a pomarańczowa przestanie mrugać.

Cytat:
2008-07-25 02:52:20, Kursky pisze:
Witam !! A mógłbyś podpowiedzieć jak to zrobić (mniej więcej) pewnie trzeba rozebrać parownik... Dodam ze kontrolka prawie cały czas świeci na czerwono tylko po wciśnięciu gazu wskakuje na chwilkę na zielono a potem znów na czerwono. Kiedyś mrugała też pomarańczowa, ale teraz jest wogóle niewidoczna.