| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-23 23:43:45 Witam, tak jak w temacie poszukuje osób które zminiły źródło światła w przednich lampach na palniki xenonowe. Na rynku (allegro) można znaleźć 2 rodzaje zestawów do przeróbek
komplet 1: soczewka z oprawą do standardowego palnika xenonowego + przetwornica + palnik komplet 2: palnik pasujący do oprawy H1 + przetwornica Jak wygląda efekt przeróbek? Jak wygląda krawędź światło-cienia?? Może ktoś mógłby zamiścić zdjęcia jak wygląda oświtlona droga i jak wygląda oświetlona ściana xenonami Może jakieś polecane zestawy np. od konkretnego sprzedawcy. Pozdrawiam Shinobi |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-08-24 05:36:16 PISAŁEM W TEJ SPRAWIE DO KAMINPRO JAK COŚ ODPISZĄ TO POSTARAM SIĘ JAKIEŚ ZDJĘCIA WYDĘBIĆ,ale mi się dużymi napisało |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-08-24 09:21:21 A jest tam wymagane przepisami homologacyjnymi autopoziomowanie oświetlenia? |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-08-24 23:01:57
Chyba istnieją dwa osobne pojęcia: homologacji podzespołu i całego pojazdu?
Wcześniej tzn. kiedy? pozdr, Robert |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-08-25 10:16:34 Nie wiem, ale wczesniej byl baaaaardzo obszerny watek o ksenonach, i tam jest wszystko, łącznie z tymi informacjami. |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-25 12:00:04 Wiem, potwierdzam
ale nie to co ja chcę wiedzieć a mianowicie który zestaw jest lepszy. Głównie chodzi mi o jakość światła a mniej o łatwość montażu |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-08-25 12:38:11 |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-08-25 13:05:41
No to ja zaprzeczę teraz: MV6 caravan '98 (połowa roku, ale już po jakimś etapie liftowania bo zagłówki "pełne" *) MA sapoczynne poziomowanie. OT: czy to się nazywa "rok modelowy '99" czy jak? Bo wg postu DrA z tamtego wątku to pierwszy lifting w '99. pozdr, Robert |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-25 13:46:46 Boogie, masz zamontowane xenoeny?? |
speed_pn Opel Omega B Caravan Poznań | 2007-01-15 11:47:00 Koledzy w temacie nie ma nic o poziomowaniu itp.. tylko o porownaniu zestawow do przerobki np ze zwyklych reflektorow H1 na coś takiego no bo wlasnie chce sie o cos takiego pokusic poniewaz mojej omci kurde swiatelka swieca jakbym mial zarowki 10W albo takie cos ![]() [ wiadomość edytowana przez: speed_pn dnia 2007-01-15 11:49:55 ] |
Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2007-01-15 13:11:54 Czlowieku patrz na daty !!
Nie sadze zeby ich jeszcze interesowalo poziomowanie ksenonu... |
speed_pn Opel Omega B Caravan Poznań | 2007-01-15 18:20:55 Ok mam juz odpowiedz Kolega przeslal mi bardzo interesujacy link oto on jest wszystko slicznie wytlumaczone.. jednym slowem kupuje sobie gotowca z allegro Pozdrawiam i zycze milej lektury [ wiadomość edytowana przez: speed_pn dnia 2007-01-15 20:44:51 ] |
Musasi Była Omega B Poznań | 2007-01-15 20:21:46
Powiem tak: Też niestety mam Depo, bo taką kupiłem i podpisuję się obiema ręcami pod tym co inni od lat na forum piszą: Depo to po prostu Dupo światło, szczególnie po paru miesiącach użytkowania. W czym rzecz u mnie - jak zacząłem już podejrzewać u siebie kurzą ślepotę najpierw założyłem dodatkowe kable i przekaźniki, a później oddałem odbłyśniki soczewek do regeneracji. Cały zadowolony zamontowałem z powrotem i ... lepiej, ale stara omega A miała lepsze światło . Ostatnio wk...rwiony bo musiałem więcej po ciemku jeździć wsadziłem 100 watowe i co ... i nic - dwa wąskie snopy światła, a reszta w półmroku. Kupiłem na allegro soczewki od bodajże A4 i będę rzeźbił, innego wyjścia nie widzę. Wniosek jaki mi się nasunął jest jeden - kształt, geometria odbłyśnika soczewki w Dupo, czy jak to nazwać jest pewnie inna - niedopracowana tak jak w firmowych wykonaniach. Bo do samych szkieł soczewek nie ma się co przyczepiać. Tak więc jak chcesz wsadzić ksenon to nie w dupo, bo tyle będzie to warte. Pzdr. |
zYx LOB SYMPATYK ____Ω____ EU | 2007-01-20 00:57:26 Też kupiłem soczewki dupo troszke ponad pół roku temu. Świecą mi dwa promienie. Nie jest tragicznie, ale mieszkając w UK, gdzie co drugie auto ma xenony i jedzie za mną i że tak powiem prześwietla moją omege i dwa razy wiecej światła przede mną, pomijając już to, że swoich świateł już nie widzę :] to zdecydowałem, że kupię nowe całe kompletne reflektory xenonowe. I teraz pytanie do Was, żebyście mi polecili kogoś na allegro ewentualnie jakiś sklep motoryzacyjny we wrocławiu, który mógłby mi coś takiego załatwić bez 'prowizji' to byłbym wdzięczny W polsce bede luty/marzec i muszę to załatwić w tym czasie. |
speed_pn Opel Omega B Caravan Poznań | 2007-01-22 22:07:00 dzisiaj kupilem ten zestaw. Mam go otrzymac w przyszlym tygodniu.. jak tylko bedzie to porobie fotosy co i jak powychodzilo pozdrawiam.. |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2007-01-23 13:29:15 Jeden z kolegów sygnalizował mi na priv, ze ma kłopoty takiej natury:
1.Lampy potrafią mignąć raz na jakiś czas ( przygasnąć) 2. Komputer sygnalizuje po czasie spaloną żarówkę ( tak będzie) Napisz jak załozysz, Czy są chętni na prostą przeróbkę układu CHECK CONTROL ( CC) tak aby wszystko dzialało jak należy. Wyciągnąłem to pudełko i mogę napisać co i jak przerobić. |