Polerka jak sie zabrac

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie kupilem takie cudo

http://www.allegro.pl/item386607479_polerka_z_regulacja_obrotow_promocja_gw_2l.html

jak sie zabrac do polerowania autka jaka pasta najlepiej jakie obroty mam gabke polerowac pasta i potem tym co jest na fotce futerkiem czy jak ile nakladac pasty i w jaki sposob na maske czy na gabke jak dlugo jak mocno naciskac itp

dzieki

[ wiadomość edytowana przez: mmmmat dnia 2008-06-29 21:37:03 ]

KLIK

kilka lat temu pracowalem przy polerowaniu tzn. jakie obroty to zalerzne od lakieru w jakim stanie jest itp to sprawa indywidualna, jaka pastau nas sie uzywało zawsze paty FARECLA G3 i wychodziło super, potem tylko dobrze spłukac auto bo przy polerowaniu częsc zawsze zaschnie i pełno kurzu sie robi takiego białego, co do samego polerowania , zadko robiłem takim futerkiem są do tego specjalne gąpki przedewszystkim ni epolerowac wogle trzymając polerke w jednym miejscu cały czas musi sie ruszac bobardzolatwo przepalic laier i sie zrobi poprostu brązowy w takim miejscu, nie dociskac mocno wystarczy delikatnie napewno musisz pocwiczyc bo za pierwszm razem nie wyjdzie idealnie zawsze co jakis czas delitaknie zwilzyc gąpke ze by nie była zbyt długo sucha a z drugiej strony nie moze byc mokra za bardzo bo bedzie sie mazac, moim zdanie leppiej dłuzej i wolniej robic niz szybko i zepsuc lakier podam Ci adres jest to sklep w kturym sie zawsze zaopatrzalismy u mnie w miescie taki jest moze i u Ciebie, szczegulną uwage zwruc na krawedzie i zalamania np. zderzaka ze by nie polarowac jednego miejsca i nie opuszczajc zadnego miejsca bo potem bedzie sie bardzo rozniło, nie wiem jak u Ciebie bo umnie teraz wołają od 150 nawet do 300 za wypolerowanie auta pzdrawiam napewno ktos Ci jeszcze cos doradzi ewentualnie mnie poprawi jak cos zle napisałem pozdrawiam
http://www.csv.pl/

Cytat:
2008-06-29 21:15:13, pat14_4 pisze:
KLIK

[ wiadomość edytowana przez: Koroner64 dnia 2008-06-29 22:25:11 ]

mam jedna gabke koloru zoltego lub bialego ? ona bedzie ok?

WAZNE ABY NIE BYŁA ZA TWARDA , sprubuj białom i powoli , zwilz ja ale delitaktnie np. zmocz reke w czystej wodzie i nadmiar wody z reki zrzuc na gompke potem troche pasty na nią i zacznij od powolnych obrotow zeby tylko rozmazac paste np na połowie lub całych dzwiach potem stopniowo zwiekszaj obroty nie pamietam na jakich najczesciej si epowinno robic ale napewno nie na maxa tak ze by ładnie pasta sie rozcierala i nie sostawały smugi

Cytat:
2008-06-29 22:27:18, mmmmat pisze:
mam jedna gabke koloru zoltego lub bialego ? ona bedzie ok?

K2 pasta moze byc czy nie bardzo przepolerowac i potem tym waciakiem czystego polerowac czy jak

szczerze to nie wiem bo nie uzywałem tej pasty, ale mozesz sprubowac, ja nie poprawiałem nigdy tymfutrem białym jak dobrze sie wypolerowało to błyszczal ja ta lala zycze Ci powodzenia daj znac jak wypolerujesz

Cytat:
2008-06-29 22:41:26, mmmmat pisze:
K2 pasta moze byc czy nie bardzo przepolerowac i potem tym waciakiem czystego polerowac czy jak

najwazniejsza sprawa nie za długo poleruj w jednym miejscu i bardzo bardzo ostroznie bo mozna przepalic

pasta G3 zdecydowanie a moze i drobniejsza powodzenia

mam gabke o oznaczeniu CH-R-VEL hook +loop ona twarda czy jak ?

ja używałem pasty K2..... jest do niczego, polecam paste "brill" czy jakos tak

K2 do dupci czemu?

Jakaś taka żadka, wcale nie czućże coś bieże. Z wielkimi trudami zaciągała te najdrobniejsze ryski....

a czym polerować nowy lakier, najpierw papierem a potem jaka pasta ????

Jeżeli już polerować to pipierem wodnym 2000 lekki macik zrobić, a puźniej wiadomo- pasta i polerować przynajmniej ja tak robiłem

ja poleruje w jednym czasie nie większą powierzchnię jak około 50cm x 50cm max (np maska na 4 części) w przeciwnym wypadku wosk szybko schnie i nie zrobisz tego tak dokładnie jak trzeba,
mam taka sama polerkę jak ty, używam czarnej gąbki (najmiększej)
nakładam pastę na gąbkę, rozprowadzam po powierzchni i dopiero włączam polerkę zaczynając prędkość od 1 po chwili włączam 2 i większych prędkości nie używam
dobrze mieć wodę w pojemniku z aerozolem i w razie szybkiego schnięcia zwilżyć gąbkę.
kup też sobie taśmę papierową (mieszalnie lakierów, sklepy mot.)
do oklejania uszczelek,klamek,listw wtedy robi się dużo łatwiej
używam przeważnie past z usa ale polecam tez te dostępne u nas np TURTLE WAX, CAR PLAN, FARECLA.
Powodzenia!

nie kumam czy tą pastą robic? czy woskiem czy napierw polerka pasta i potem wosk czy jak?

co do papiru 2000 to odradzam jak kolega tego nie robił bo bedzie lipa jak trza jestem tego pewny przetrze sie gdzies na krawedzi i polerka nie pomoze a lakirowanie

Cytat:
2008-06-30 21:41:51, POMPA pisze:
ja poleruje w jednym czasie nie większą powierzchnię jak około 50cm x 50cm max (np maska na 4 części) w przeciwnym wypadku wosk szybko schnie i nie zrobisz tego tak dokładnie jak trzeba, mam taka sama polerkę jak ty, używam czarnej gąbki (najmiększej) nakładam pastę na gąbkę, rozprowadzam po powierzchni i dopiero włączam polerkę zaczynając prędkość od 1 po chwili włączam 2 i większych prędkości nie używam dobrze mieć wodę w pojemniku z aerozolem i w razie szybkiego schnięcia zwilżyć gąbkę. kup też sobie taśmę papierową (mieszalnie lakierów, sklepy mot.) do oklejania uszczelek,klamek,listw wtedy robi się dużo łatwiej używam przeważnie past z usa ale polecam tez te dostępne u nas np TURTLE WAX, CAR PLAN, FARECLA. Powodzenia!

a co sadzicie o pascie 3 M

szczeerze to nie bardzo polecam tom paste

Cytat:
2008-07-02 21:51:39, mmmmat pisze:
a co sadzicie o pascie 3 M

ale ja to mam w plynie