[s] Poszerzane 14 (4x98) z opnami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Chętnie pozbęde się czegoś takiego jak w temacie.

Felgi kupiłem parę miesięcy temu od gostka z cultstyle.
Proste nie biją, lekko krawędzie potarmoszone (ze dwa razy o jakieś krawężniki się otarłem).
Rozstaw śrub 4x98, otwór centrujący jakiś taki większy, coś koło 60.
14 cali średnica, około 7 szerokości. ET nieznane, ale coś tam pomierzyć mogę. W oryginale były 5.5 cala i miały chyba 35 ET.
W Cienkim wchodzą bez dystansu i też nie wystają specjalnie (z tyłu równo z krawędzią, z przodu lekko wystawały)

Opony to GoodYeary Eagle Touring, 175/50 R14. Kapkę starawe (dwie 2001, jedna 1999, jedna 2002). Ogólnie są w niezłym stanie, dużo bieżnika (coś koło 7mm). Dwie z 2001 nie popękane, pozostałe dwie lekko popękane.

Jakieś zdjęcia:

Cena za komplet to jakieś 900zł - koła wyważone

Ew na "części" to coś w okolicach 450 za jedno i drugie.

Transport do dogadania.

Na temat cen, ich słuszności bądź nie, zawsze można pogadać.

wez pod uwage, ze to są 14 a za takie pieniądze mozna spokojnie wyhaczyc alu felgi na alledrogo. 100 zł za jedną używaną felgę stalową, nawet jesli jest poszerzana... dużo. sam bym chętnie je nabył, ale nigdy za takie pieniądze. okazyjną creną byłaby połowa tej kwoty tak realistycznie myśląc...

nie chciałem się udzielać , bo to zawsze wkurwia sprzedającego , ja swoje 13 poszerzane sprzedałem za 190 zł

5 sztuk chyba 7.5 cali , i to była normalna cena

taki jest niestety rynek że wszyscy wolą ats-y za tą samą cenę zamiast ciężkich stalówek

Ja go wcale nie chce wkurwiac, tylko że akurat takie są ceny. za 400 zł z 14 calowych felg to masz wybór z alu jaki chcesz praktycznie. kiedys sprzedałem komplet 14 alu odrestaurowanych z bidą za 420 zł. od tamtej pory się nie bawię w odnawianie felg

puchaczu ale poszerzenie stalowek kosztuje 270-300zl bez malowania itd dolicz do tego zakup felg z 200zl i opony wyjdzie na to samo, tyle ze masz odrazu, a gosc chce poprostu odzyskac pieniadze.

nie wiem czy wśród kół za 400pln można znaleźć jakieś wspaniałe alu, raczej syfy, a stalówka jest w stylu, nie każdy chce mieć mieć alu "rondel 6' "

Stach ja to wiem. ale takie są po prostu realia. swoje felgi alu glanc po piasku i malowaniu sprzedawałem 3 miesiące. piasek i malowanie kosztowały mnie 300 zł a felgi 250. sprzedałem za 420... wiem po prostu jakie są realia. to tak samo jak sprzedawanie swapa w ktorego wlozyles 10000 zł. to sie tyczy kazdej rzeczy ktora robisz samemu zeby była git. kazdy z nas powinien to znac: cokolwiek robisz nie licz na to ze kiedys odzyskasz za to kase...chyba ze kolega ma czas i wystawi na allegro i vedzie czekal 3 miechy...ja nie wytrzymalem z moimi i puscilem w koncu za niska kase...

żeby nie być gołosłownym:

felgi

Alu felgi, rozstaw fiata, 14 cali komplet nowych (!) za 630 zł. dostawa gratis. a tu mamy 450 za komplet stalowych 14 cali uzywanych + przesyłka... takie realia niestety.

ale jajca, nowe felgi za 630, plus gratisy... hmmm wytopione z widelcow chyba ale nawet fajne,

ale o co tyle szumu?
kij napisal ze za felgi same chce 450, to juz normalna cena za poszerzane stalowki ja bym tyle za to nie dal ale,moze sie znajdzie jakis amator

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2008-07-24 15:14:56 ]

skoro powstało duże OT na temat felg to i ja wtrącę coś na temat tych z allegro. To jest KUPA prosto z litwy a na litwe z chin. Wizual kwestia gustu. Jakość do niczego. Znajomy z wulkanizacji mówi, że często trzeba takie wywarzać ... bo sie krzywią ... o uderzeniu nie wspomne

panowie ja podałem taki przykład, faktycznie offtop sięzrobił niemiłosierny po prostu wiem co to znaczy sprzedawać felgi przy takiej konkurencji za taką cenę...

Kupujący chce kupić jak najtaniej, sprzedający sprzedać jak najdrożej-tak jest zawsze i jest to całkowicie zdrowe i normalne!

Podam jednak kilka argumentów dla których cena za ten komplet wydaje mi się być normalna i realna

Podany link do felg przez kolegę Poochat'ego to oferta z allegro;radze tych felg typu (NONAME) za 630zł z gratisami nie kupowć-Made in Taiwan lub Made in MALESIA-jak bedziemy mieli szczęscie to może MADE IN CHINA-poprostu o ich wadach nie bede sie wypowiadał ale wolałbym poszerzane stalówki!!!, choć faktycznie niezaprzeczalnym faktem jest to, że wabią ceną i nawet wzorem- uśmiech kupującego jednak opada po zaliczeniu pierwszej porządnej dziury lub po roku-dwóch po stracie tej jakże pięknej oryginalnej powłoki lakierniczej!

Dla przykładu nowy komplet Borbet 7 cali u nas to koszt około 1600zł-oczywiscie z gwarncja srubami itp-a wzór choć z dużym rantem całkiem przęcietny-za to pewny jestem o jakość.

Kolega oferuje również opony 175/50 R14, z dużą ilością bieżnika
...ktos powie"no ale opony są stare"-to prawda są stare, ale ewentualnego chętnego na nowe takie pewnie raczej nie stać, a nawet jeśli to nowych takich już nie kupi,bo niecałe półtora roku temu przestali je produkować-jeśli nawet zdarzy sie Wam gdzieś dorwać z zapasów magazynowych takie"nowe" tzn 2-3 letnie to koszt 320-350zł/ sztukę
Opony te są już po prostu rarytasem na 14stce !

Więc rada moja taka dla sprzedającego- ściągnij opony z felg , wystaw osobno i podejzewam że do 2 tyg powinieneś sie pozbyć towaru w podobnej do żądanej przez Ciebie cenie

Pozdrawiam