Atos wymiana filtra paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie,
Postanowiłem wymienić filtr paliwa w moim atosie (z tego co wiem nie był wymieniany od nowości) ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać no i.....gdzie go zanleźć.
może ktoś wymieniał już w/w filtr w atosie lub wie jak się do tego zabrać? z góry dziekuję za info.
Pozdrawiam,

Prawdopodobnie znajduje się pod tylna kanapą

1. Podnosisz/Uchylasz siedzisko,
2. Tam jest klapka przylepiona na jakiś lepik, podważasz ja śrubokrętem
3. Pod klapka znajduje się filtr paliwa, a obok niego pompa paliwowa, schowana w zbiorniku paliwa.
4. Filtr montowany jest na złączki, nie potrzeba , żadnych kluczy
5. Najlepiej wymienić filtr z rana , po nocy mniej paliwa ucieknie.

Przynajmniej Accent tak ma, w Atosie powinno być podobnie.

Dzięki za info!
Zajrzę dziś po południu jak sprawa wygląda w mim atosie
Pozdrawiam,

Cytat:
2008-02-09 10:28:40, kpawel pisze:
Prawdopodobnie znajduje się pod tylna kanapą 1. Podnosisz/Uchylasz siedzisko, 2. Tam jest klapka przylepiona na jakiś lepik, podważasz ja śrubokrętem

u moim atosie nie ma tam filtra.

Hm, więc moze wiesz lub domyślasz się gdzie taki filtr moze być w atosie?

Jeśli sie nie myle, to trzeba zerknąć "w dziure do chłodnicy" w zderzaku z przodu po lewej stronie (w zderzaku jest taki przesmyk z cienka plastikowa listwa) i tam jest w dość trudno dostępnym miejscu. Trudno samemu wymienić filtr bez podniesienia samochodu i dobrego klucza.

Dzięki za info

jesli ktos by kiedys jeszcze szukał filtra paliwa to znajduje się on tuż obok zbiornika paliwa, a dokladniej to od spodu obok lewego tylniego koła ( tuż pod kanapą )
zeby go zobaczyc to trzeba miec małą głowę by zmieścić ją pomiędzy podłoże a próg.
do wymiany bez dostępu do kanału nie ma się co zabierać

I TRZEBA UWAŻAĆ, jesli nie był długo wymieniany to na 95% będą problemy z odkręceniem, jest ryzyko uszkodzenia przewodów paliwowych
a i tak wymienić wypada

pozdrawiam