Decyzja podjeta: SPRZEDAJE ESPERO!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Troszke to smutne... ale coz nigdy nie probowalem sie oklamywac ze bede jezdzil esperalem do konca......... od kilku dni jestem wlascicielem MEGANE 2.... i jestem bardzo zadowolony.. co prawda jets to sporo mniejsze autko ale coz... pali 5,3 ropy na 100 km.:0... to wychodzi taniej niz moim esperalem na gazie.... po za tym samochodzik jest nowy i cudowny.. a moje stare espero?... pojechalem nim na hel... przeskoczylem bariere 220 000 km i koniec........ gdy wracalem z wakacji rozsypal mi sie alternator......... mila rzecz.... i wydatek 500 pln........ eh szkoda gadac naprawde bylem juz zmeczony tym autkiem... co chwile cs mi sie psulo... a teraz mam nowy i to na gwarancji wiec jest super........ Na pewno esperal zostanie w mojej pamieci ale taka jest kolej rzeczy... mam nadzieje, ze nie wywalicie mnie z klubu i wciaz bede mogl sie udzielac... ale juz tylko goscinnie...........
pozdrawiam
wojtek..
P.S. ZNA KTOS MOZE JAKIS DOBRY KLUB MEGAN? ))))

hmm co by tu mowic : zgrzeszyles, ale nikt nie jest idealny, i ludzie i esperaki, wszyscy mamy wady.

a wlasnie nie chce kto kupic espero????????? )))))))))>

Cytat:
2003-07-24 21:59:52, MNTSZ pisze:
a wlasnie nie chce kto kupic espero????????? )))))))))>

Dobitego i po dzwonie ? Hmm raczej nie

hehe, w kolekcjonera sie bawic nie zamierzam, bo tyle kasy to ja nie mam. Sadze ze chyba latwo sprzedaz esperaka bo sa one tanie i wygodne!!

hehe, jak Ci sie go nie uda sprzedac to napisz sprayem na nim www.espero.of.pl i wystam w miescie w widocznym miejscu, bynajmniej reklame nam zrobisz

No, daj tylko ogłoszenie, a od klientów się nie opędzisz. Ostatnio żona wracała do domu taksówką i taksówkarz jak zobaczył stojące przed domem espero to go chciał kupić. Był bardzo zawiedziony, że nie chcemy go sprzedać, bo mówił, że już długo szuka i nikt nie chce sprzedawać, a jak są jakieś ogłoszenia, to już nieaktualne.

sorry ze nie w temacie, ale watku szkoda na to otwierac, jak myslicie jakiego samochodu to jest crash test, co pod moim nickiem sie pokazuje?

Cytat:
2003-07-24 22:10:02, RICO__ pisze:
sorry ze nie w temacie, ale watku szkoda na to otwierac, jak myslicie jakiego samochodu to jest crash test, co pod moim nickiem sie pokazuje?

Lanosa...

Cytat:
Lanosa...

Bingo!!! chcialem znalesc esperacza, ale igdzie nie bylo

Gratuluje wyboru....tylko czemu diesel???

Ja bym brał benzynke pracuje jak samochód a nie ursus ...a i na gasss można przerobić

Meganka to świetne autko, jest kosmiczna jeżeli idzie o stylistyke. Gorzej jest z usterkowością.....no cóż ale to francuz.....i ma gwarancje
Jest dużo lepiej w porównaniu do peugeota 307... bedąc włascicielem tego tez francowatego "wynalazka" można zamieszkać w serwisie

Napisz jaki ma silnik ta Meganka i czym sie rozni od Espero w obsludze i eksploatacji...Moze cos sie nam uzytkownikom Espero przyda...
rjsunset

307-frnacowata wynalazka i mieszkanko w serwisie??? MAŁO POWIADAM WAM!!...Kupta sobie nową Lagunę "w dieslu" to będziecie musieli Qrwa własny serwis założyć!!!!!.....to co widze i słyszę na Pomocy Dr. przechodzi ludzkie pojęcie!!...ostatnie 2 przypadki: auto 4 miesiące -w serwisie było już 14 razy!! /tak,tak :CZTERNAŚCIE RAZY!!/...ekipa Renault była ściągana aż z centralnego serwisu Renult Polska...i dupa!! Rodzina od Laguny wybrała się na Europejski urlop, i....... musieli chłopcy na odsiecz po Wiedeń jechać z zastępczym autem i orzywieźć hebla bo znów się zepsuł!!!...no i 2-gi ...autko 6-mcy- w serwisie z 9 razy i NADAL...Wydana Zastępcza Laguna...3 tygodnie jazdy i 4 wizyty w serwise!!! LAGUNA JEST THE BEST!!!

MNTSZ, masz jeszcze wszystkie zdjecia z naszego spotkania? Warto by dla potomnych zamiescic na stronie!

Cytat:
2003-07-24 23:07:36, Tomek-Mydlowski pisze:
Jest dużo lepiej w porównaniu do peugeota 307...

Wiem coś o tym... Po pierwsze: samochód jest niedopracowany (chyba wypuszczali go w wielkim pośpiechu) a po drugie: serwis Peugeota i Daewoo różni się tylko znaczkami firmowymi. Pracują w nich tacy sami leniwi i bezczelni ludzie: przy ostatniej wizycie i zgłoszeniu wadliwie działającego zamka gościu zamiast zrobić co trzeba wytłumaczył mi, że mam złą technikę zamykania drzwi... "Trzeba energiczniej, bo w środku jest opór powietrza i trzeba go przełamać...". Samochód ma pół roku a było już w nim robione:
- wymiana komputera
- zawieszenie przód
- wymiana wyłącznika kierunkowskazów
- przy przebiego 20 kkm tarcze hamulcowe nadawały się tylko do wymiany
- były regulowane wszystkie klamki zewnętrzne (trzeszczały niesamowicie na nierównościach)
Niby jest to służbowy samochód, lecz podejście mam jeszcze takie jak przy Esperaku (wszystko musi być OK) i jakoś nie mogę się przestawić...

A co "kłopotliwości" sprzedaży Espero: mój stał w komisie 3 dni...

Jeszcze tak odnośnie serwisu - ponoć są problemy z częściami do DU. Na głównym magazynie w stolycy położył łapę komornik za nie płacony VAT.

Cytat:
Wysłany: 2003-07-25 09:35:14
Jeszcze tak odnośnie serwisu - ponoć są problemy z częściami do DU. Na głównym magazynie w stolycy położył łapę komornik za nie płacony VAT.

No ale chyba komornik nie zabierze tych części do swojego daewoo, tylko je sprzeda i weźmie sobie pieniążki a nie da magazynowi, a więc części i tak będą w oborcie.

Będą... jak komornik ogłosi przetarg. Czyli za pół roku!

jak zaczna sie masowe kradzieze Espero to bedziew wiadomo ze czesci brak

Panowie ale wy mówicie o częściach oryginalnych, a przecierz jest wiele zamienników... innych , lepszych i co ważne tańszych firm