| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-07-23 21:02:17 trzeba wyciągnąc zawór z butli niestety |
Konradek69 Szczecin | 2008-07-23 22:20:49 Czemu "niestety" ? To jest jakaś poważna operacja? Zupełnie nie znam się na LPG, więc jeżeli możesz, to przetłumacz to na język zrozumiały dla laika |
Konradek69 Szczecin | 2008-07-25 16:07:16 Wiesz co.. Dzięki wielkie za porady, naprawdę jestem pod wrażeniem.. Ale jednak zdecyduję się na gazownika. Jeżeli jakaś okolica wyleci w powietrze, to przynajmniej nie będzie to moja A tak poważniej, to chyba dla mnie za trudne jak na pierwszy kontakt z butlą Się po prostu obawiam
P.S. Czy wielozawór wchodzi w skład butli? To znaczy czy nie lepiej będzie mi kupić butlę, skoro i tak mi się homologacja kończy za 2 lata? |
oprawca_1978 Polonez Warszawa | 2008-07-25 17:30:27
Łee, poddajesz się Pan? Zawsze musi być ten pierwszy raz, nawet z butlą od gazowni.. Nie obawiać się niczego, tylko rękawki zakasać, komplecik kluczy w łapki, zapas piwitu wziąć i do roboty! Wszystko da radę zrobić, jeśli gazownie składają przepite, trzęsące się od delirium, szczerbate i śmierdzące matoły, które nawet wysłowić się nie potrafią, to tym bardziej Pan szanowny da sobie z tymi prostymi sprawami radę! Nie bać się, butla to nie reaktor atomowy, Czernobyla z tego Pan nie zrobisz! |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-07-25 17:40:43 Oprawca jesteś skrajnie nieodpowiedzialny. |
oprawca_1978 Polonez Warszawa | 2008-07-25 18:15:12
Tak jest, zwłaszcza w materii instalacji gazowych, które reguluję i naprawiam, oczywiście, czyniąc to ZA DARMO, z czystej satysfakcji. I doskonale na tej "nieodpowiedzialności" wychodzę. Na razie kręcę przy II generacjach, za sekwencje się jeszcze nie brałem. Przez te trzy lata to już nazbierałbym z dobre tysiąc złotych tylko odnośnie mojego nieśmiertelnego Polonezika. A chciały mnie niedawno cwaniaczki naciągnąć na "regenerację" parownika (cienka membrana trzasnęła od syfu, którego nie czyściłem), za skromne 320 PLN (!!), choć nowy parownik tego typu kosztuje 180 PLN max (!!). Nie dałem się naciągnąć na ten numer, hehe. Biedni gazowcy, takie zawiedzione minki mieli, jak cofałem poldka z gazowni.. Nie ma lepszej motywacji! hehe. |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-07-25 18:21:37 Przestań pieprzyć. Gdyby ktoś poparzył sobie ręce skroplonym lpg, lub coś jeszcze gorszego, na skutek Twoich porad....., co wtedy pozwał by Ciebie na drodze cywilnej o odszkodowanie lub rentę? pomyślałeś Debilu jeden? |
homer171 Esesman Wrocław | 2008-07-27 02:19:39 Heheheheh.
Nie dam rady tego słuchac. Co raz pokaze sie lepszy ostatnio był ktos kto we wszystkich postach reklamował warsztat we Wrocławiu. Teraz znalazł sie spec od 2 generacji. Wtedy kiedy kazdy odchodzi od tego dziadostwa. A wracajac do tematu kolego podjedz do jakiegos mechanik naprawi ci to bez problemu jesli sam tego nie dasz rady naprawic. |
oprawca_1978 Polonez Warszawa | 2008-07-28 07:12:09
Dziękuję za komplement. Tą oto wiaodmością szanownego Pana potwierdza się moje sprawdzone zdanie, że 'gazownicy' nie dość, że mało kto umie sobie z gazownią poradzić, to jeszcze są chamy i obrażają ludzi. Nieładnie, ale cóż.. W Wersalu się pewnie Pan nie wychowywał, cóż tu chcieć.. A nawiązując - a gdyby w takiego człowieka walnął meteoryt (historia zna przypadek taki) - to kogóż by trzeba pozwać cywilnie do sądu? Pana B, czy kosmitów? |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2008-07-28 12:49:41
Butla jest kupowana oddzielnie i wielozawór oddzielnie. Dwa lata to jeszcze sporo czasu, nie warto jeszcze wymieniać butli. Co do wylatywania w powietrze, to gazownicy albo polecą wyjeździć gaz do końca, albo zrobią podobnie do tego co radzi Oprawca czyli wypuszczą gaz. Chociaż opisywałem tu już przypadek wymiany wielozaworu bez opróżniania butli, ale to już kompletny hardcore. |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-07-28 18:28:24
1. przypominam, nie jestem gazownikiem. 2. fantastycznie, że klienci gazowników są dobrze wychowani i kulturalni.
Czy to nie Twoje słowa, Kulturalny i dobrze wychowany Człowieku? Z mojej strony temat jest wyczerpany. Szkoda mi czasu na jałowe dyskusje nie wnoszące nic do tematyki lpg, a robiące śmietnik z tego forum. |