MotoNews.pl

Halogeny Fiat czy Poldek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zakupilem za smieszna kase halogeny do ....PF czy Poldek?

kto sie na tym zna

>>klik<<

To są fiatowskie bo PN ma trochę inne mocowanie.

ooo kuhwa bombowe po prostu (coby nie powiedzieć że zajebiste) też bym takie chciał - tylko nie mam do czego przyczepić
pozdrawiam

rozumiem ze okragle i kwadratowe sa do DF ....no to gdzie ja je przyczepie macie moze jakies fotki fiatów z takimi halogenami? czy DF mialy oryginalnie wlacznik halogenow? jak tak to gdzie?

Cytat:
2004-12-23 09:26:27, Maverick-Junior pisze:
zakupilem za smieszna kase halogeny do ....PF czy Poldek? kto sie na tym zna >>klik<<

Za śmieszną, czyli za jaką? A może to tajemnica? A przyczepia się je do zderzaka - nigdy nie widziałeś?

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-20 16:10:13 ]

Cytat:
2004-12-23 11:46:49, Maverick-Junior pisze:
rozumiem ze okragle i kwadratowe sa do DF ....no to gdzie ja je przyczepie macie moze jakies fotki fiatów z takimi halogenami? czy DF mialy oryginalnie wlacznik halogenow? jak tak to gdzie?

Okrągłe tak musisz zamontować

Większe zdjęcia znajdziesz T U T A J >>>

Cytat:

Nowsze fiaty miały fabryczną wiązkę, włącznik i mocowanie na zderzaku. W dolnej części zderzaka były po dwa małe otwory chyba fi 5 do nich przykręcone były blaszki z otworem fi 10 do której mocowało się halogen. Wiązka przechodziła przez kratkę, włącznik był tam gdzie wszystkie na mobiletcie. Jeśli nie masz to możesz sam pociągnąć wiązkę ale daj przekaźnik i bezpiecznik bo popalisz styki. Do fiata montowało się również bez problemów halogeny od PN.

Cytat:
macie moze jakies fotki fiatów z takimi halogenami? czy DF mialy oryginalnie wlacznik halogenow? jak tak to gdzie?

ja mam takie
df mialy orginalnie włącznik, ale nie wszystkie... był on razem z pozostałymi "klawiszowcami" (od awaryjnych, dmuchawy, szyby, świateł)

Cytat:
2004-12-23 12:03:33, Nomad pisze:
ja mam takie df mialy orginalnie włącznik, ale nie wszystkie... był on razem z pozostałymi "klawiszowcami" (od awaryjnych, dmuchawy, szyby, świateł)

mój np nie miał ale jak się zdemontuje "konsolete" to widać od tyłu miejsce na dwa dodatkowe pstryczki ( chyba do wycieraczki tylniej szyby w kombiaku i i halogenów) potrzebny jest ostry nóż i pilnik i 15 min roboty i wszystko pasuje - ja mam ten pstryczek wmontowany - narazie tylko na sztukę

Mam DF z 70 roku i on nie ma nic co by moglo byc pod te halogeny wiec czy warto je montowac? i robic dziurki w chromie?widze na waszych fotkach ze okragle ida na gore ,a kwadratowe gdzie?
>o to on<
>klik<
zaplacilem za 4 szt 50 zeta

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-20 16:09:40 ]

Cytat:
2004-12-23 12:14:48, Maverick-Junior pisze:
Mam DF z 70 roku

Nie no piękny jest - moje gratulacje I oczywiscie dodatkowy + za biały dach

wrzuć sobie zdjęcia do profilu

Tyż mam takie halogenki (dzięki Korkowi) :: .Zamontowane są bezpośrednio do przedniego pasa.

Pas jest lekko uszkodzony po ostatnim spocie sniegowym

lepiej wygladają niz wytrzeszcze montowane bezpośrednio do zderzaka.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-20 16:09:03 ]

Cytat:
2004-12-23 12:00:46, GDA pisze:
Okrągłe tak musisz zamontować

Większe zdjęcia znajdziesz T U T A J >>>

albo tak:

Cytat:
Nie no piękny jest - moje gratulacje I oczywiscie dodatkowy + za biały dach

wrzuć sobie zdjęcia do profilu

Fiaciora uratowalem od pocwiartowania (mial byc dawca)dlatego ze mu silniczek juz sie wykonczyl, no ale sie udalo wyrwac .co do dachu to ma kolor kosc sloniowa

p.s czy ktos zna taniego mechanika ?w tym klasyku prawdopodobnie panewki i pompa olejowa sa zwalone bo brak jest cisnienia na cieplym silniku

Cytat:
2004-12-23 18:29:21, Maverick-Junior pisze:
czy ktos zna taniego mechanika ?w tym klasyku prawdopodobnie panewki i pompa olejowa sa zwalone bo brak jest cisnienia na cieplym silniku

Widzę że szalejesz po szrotach itp. - znajdź dla mnie coś zdrowego (blacharsko-lakierniczo) za małą kasę - to zrobimy silniczek sami (po nowym roku chyba będę już miał więcej czasu).

Ja równiez dzięki Korkowi posiadam takowe halogeny....wyglądaja super