Witam! mam wielki problem ze skrzynia biegów w accencie, wszystko działało jak marzenie, każdy bieg wchodził za muśnięciem

ale niestety do czasu..... W czasie ost podróży złapała mnie ogromna ulewa ,efektem były zalane ulice itp. Niestety byłem zmuszony do przejechania po jednaj z takowych ulic

....widząc pozostałe auta które radzą sobie z tym problem jakoś, nie namyślając się długo ruszyłem, pierwsze metry przeszły gładko

problem ukazał sie na kolejnych......pierwsze co zauważyłem to duszący sie silnik na niskich obrotach, po przejechaniu felarnego miejca i kilku km praca silnika się wyruwnała , problem który myślalem że też zniknie śmiercią naturalna tkwił w skrzyni biegów.....niestety od tametgo czasu do dziś mm problem w rzucaniem biegow....wchodzą jakby do połowy trzeba kilka razy porbowac żeby wkocnu wszedl do końca.....błagam co to może być ?? czy wymiana oelju powinna cos pomoc? blagam o pomnoc...sory ze sie tak rozpisalem ale jestem niemal pewny ze to wlasnie przez to zaloanie ......z gory dzieki za pomoc pozdrawiam