Mechanizm zmiany biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
lewarek wpada mi w nieprzyjemne wibracje, domyślam się, że muszę wymienić tulejki w wodzikach.

Czy potrzebne będzie
to

czy może wystarczy
to?

A może potrzebuję czegoś jeszcze innego? pomóżcie!

[quote]
2008-08-03 23:27:24, Robert_S pisze:
lewarek wpada mi w nieprzyjemne wibracje, domyślam się, że muszę wymienić tulejki w wodzikach. Czy potrzebne będzie to

Nie warto się bawić z wymianą wwszystkich drobnych elementów .Ja pokupiłem te drobiazgi i potem żałowałem,że nie wziąłem całego mechanizmu ponieważ przeguby kuliste w mechanizmie były zużyte a one nie podlegają wymianie.

Za 52zł to szkoda sie zastanawiać.
Kupuj całość.

ok dzięki za wskazówki.

Wyczytałem jeszcze, że warto przy okazji wymienić jakiś sworzeń, o który element chodzi?

Element: 13.
Choć szczerze wątpię, żeby to się aż tak bardzo wyrobiało i wymagało wymiany.

tym wibracjom towarzysza jakies odgłosy?
U mnie tez lekko sie rusza przy dodawaniu i ujmowaniu gazu-jakos tak na oko 1 cm-moze ciut mniej w kazda strone-ale nie stuka--normalnie jak jade to tez da sie na lewarku wyczuc luz w kazda strone..zmieniac?

Cytat:
2008-08-04 12:07:59, kisztan pisze:
Element: 13. Choć szczerze wątpię, żeby to się aż tak bardzo wyrobiało i wymagało wymiany.

Sworzeń poz. 11 zużywa się. Warto wymienić.

Cytat:
2008-08-04 13:54:33, pawel12356 pisze:
tym wibracjom towarzysza jakies odgłosy? U mnie tez lekko sie rusza przy dodawaniu i ujmowaniu gazu-jakos tak na oko 1 cm-moze ciut mniej w kazda strone-ale nie stuka--normalnie jak jade to tez da sie na lewarku wyczuc luz w kazda strone..zmieniac?

u mnie czasem, zależnie jak się lewarek ułoży zaczyna wpadać w rezonans i warczy 'wrrrrrrr'. Wystarczy położyć rękę na lewarku i przestaje. Jednak jest to na dłuższą metę upierdliwe.

Cytat:
2008-08-04 15:10:01, Robert_S pisze:
u mnie czasem, zależnie jak się lewarek ułoży zaczyna wpadać w rezonans i warczy 'wrrrrrrr'. Wystarczy położyć rękę na lewarku i przestaje. Jednak jest to na dłuższą metę upierdliwe.

Miałem takie same objawy...wymieniłem dwie tulejki (poz.15) i sworzeń (poz.11). Objawy ustąpiły.

Cytat:
2008-08-04 15:48:03, certiif pisze:
Miałem takie same objawy...wymieniłem dwie tulejki (poz.15) i sworzeń (poz.11). Objawy ustąpiły.

a ten sworzeń - idę do sklepu dełu i mówię "poproszę sworzeń"? Będą wiedzieli o co chodzi?