| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2007-09-10 21:43:43 A kluczyk da sie przekrecic w pozycje rozruch ? I odskakuje po puszczeniu ? Jesli tak, a nadal nic sie nei dzieje- to ja bym sprawdzil czy czasem kostka ze stacyjki sie nie wypiela-o ile jest kostka- w zaleznosci od modelu-nie przyjzalem sie jaki masz- jesli to zdjagnozujesz i dlaje nic, to sprawdz czy czasem wsowka (kabelek) od rozrusznika sie nie wypial- ciezko dojsc, ale sie da- do tego mogl sie jeszcze na blotniku rozpiac kabelek od rozrusznika.
To najprostrze co mozesz zrobic. |
blaze1 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 21072 Rawa Mazowiecka | 2007-09-10 23:06:09 Miałem "podobnie" w samarze, tydzień stała na parkingu i potem rozrusznik nie chciał się kręcić. Wg mnie nie miało to nic do rzeczy, że stała, ale: idź jutro do samochodu i spróbuj go zapalić. Ja spróbowałem i raz zakręcił. Jak nadal będzie tak samo, to jak pisał Krzysztof-Fleszer. Ja najpierw sprawdziłem czy w ogóle prąd dochodzi do rozrusznika, jak nie, no to można po nitce do kłębka W moim przypadku, wymieniłem tymczasowo rozrusznik, bo okazało się, że po prostu albo jest tak usyfiony, że nie ma siły się kręcić, albo szczotki do wymiany. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2007-09-12 09:37:04 czesto gesto przez wybite tuleje, staje wirnik bokiem, i sie blokuje.Ale przynajmniej by dal jakies oznaki-tak mniemam ![]() |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2008-08-07 09:14:26 Panowie pomocy ...
Zostawilem moją ladna w sobote w garazu przychodze wczoraj chce odpalic i dupka... obrazila sie. rozrusznik kreci a nie chce zapalic. Dzisiaj wymienilem swiece , nie pomoglo , palec rozdzielacza nie pomoglo , iskre daje przy przylozeniu do silnika ( jakby byly kable to by nie szla na wszystkie gary? ) po zdjeciu pokrywy od filtra podczas krecenia widac ze mieszanka co jakis czas sie zapala i slychac takie buchniecie ... po nacisnieciu gazu widac ze bena jest wstrzykiwana . po zdjeciu weza z pompki i machniecie ciegnem benzyna wylatuje z pompki.... na popych kapa nawet nie parsknie ... co to moze byc ? zostala mi cewka kable ? ( ale gdyby to bylo to nie bylo by iskry ) hmm kabli nie ruszalem wiec nie ma mowy o pomieszaniu ... na wszelki wypadek ma moze ktos schemat ? ... kopulki mialem 3 ... [ wiadomość edytowana przez: Trax dnia 2008-08-07 09:32:18 ] |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-08-07 10:44:59 1-3-4-2 to zaplon w ladzie.
JA mysle ze wlasnie zaplon masz przestawiony - aparat sie ruszyl-mogl byc nie dokrecony, albo kopulka zle zalozona(po ubiciu zabka zabezpieczajacego zle zapiecie) a sugerowanie sie opisem w ten czas chyba mija sie celem ?-da sie tylko o 180 stopni zapiac zle kopulke) Albo zwyczajnie masz zle zalozone kable- kopulka za zwyczaj jest opisana - i to co na niej pisze(jest napisane) ma odpowiadac cylindrowi-jego numerkowi. Kiedys mialem tez problem z odpalaniem, chodzeniem na 2 albo 3 gary - po wymianie kabli i swiec wszystko ustalo. Aaa, mozna zmierzyc cisnienie w cylindrach - moze zawory sie wypalily-choc watpie zeby wszystkie na raz, no i nie doczytalem jaki masz silnik- jesli na pasku to moze wlasnie sie skonczyl, przeskoczyl i rozrzad jest powalony-choc w to tez watpie. |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2008-08-07 11:01:45 krzysztof w tobie i w innych klubowiczach nadzieja . powiem tak ze nic nie ruszalem i nagle przestala odpalac hmm aparat trzyma sie dobrze ( wymieniany jakies 3 miechy temu ) kopulka tez jest dobrze zalozona .... jest to sprawa bardzo dziwna... silnik 1300 rozrząd wymieniany z 4 miesiace temu i pokonywal duze odleglosci hmm najlepsze jest to ze jak patrze w gaznik to mieszanka sie zapala tzn bucha (niewiem jak to nazwac ) co do zaworów to chyba komunikowala by wczesniej a tak hmm zostawilem w sobote i takie fochy strzela... . Kable jutro wymienie ale tez watpie bo na silnik daje iskre ... [ wiadomość edytowana przez: Trax dnia 2008-08-07 11:06:27 ] |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2008-08-07 20:56:12 Polecam wszystkim diodową lampkę strobo z allegro za ok 35zł. Naprawdę rozwiązuje wiele problemów.
|
arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2008-08-07 21:04:46 |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-08-07 23:37:07 Jak wali w gaznik, to zaplon jest nie ten teges.
|
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2008-08-08 01:44:52 krzysztof tez obstawiam zaplon . kurcze ale jak on mogl sie przestawic .... i to tak ze nie odpali .. bede musial zacholowac do mechnika bo z zaplonem sobie nie poradze:/ w sumie mam lampe ale hmm te znaki itp jakos nie widze tego.. |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2008-08-08 10:13:18 niedogodnosc rozwiazana co bylo ? hmmm tak to jest jak sie po ciemku podlacza kable... najprawdopodobniej bylo tak ze powodem ( na początku ) nie odpalania auta byla zasnydziala kopulka i wszystko byloby dobrze gdybym wymieniajac dobrze to podłączyl poprawione według schematu i smiga ![]() |