Witam wszystkich....od niedawna jestem posiadaczem Łady model 2107 dlatego nie wiem zbytnio od czego zacząc diagnozowanie problemu, wiec bede bardzo wdzieczny za wszelaka pomoc....problem polega na tym...przekrecam kluczk zapalaja sie standardowe kontrolki, chodzi dmuchawa, swieca swiatla ale nic sie nie dzieje...na logike rozrusznik, tak wiec czy da sie jakos zdiagnozowac czy uszkodzony jest rozrusznik czy jakies przekazniki po drodze, bezpieczniki pod maska wszystkie sa ok, nie wiem jak z przelazniki i czy ktores wogole sa za to odpowiedzialne....dodam ze samochod chodzil, przestal po 2 tyg postoju na parkingu.
Z góry wielkie dzieki za pomoc

W moim przypadku, wymieniłem tymczasowo rozrusznik, bo okazało się, że po prostu albo jest tak usyfiony, że nie ma siły się kręcić, albo szczotki do wymiany. 
jakiś koleś mnie pchnął i zapaliłem a jak wróciłem do domu to rozebrałem rozrusznik i okazało się ze z 4 szczotek 3 były pęknięte wzdłuż a wszystkie kable były na tyle pourywane, że do teraz się zastanawiam jak to mogło działać prędzej. Nowe szczotki kupiłem za 12 złotych i teraz wszytko ładnie chodzi. W katalogu nie mieli a ja kupowałem po wymiarze i jak dobrze pamiętam to było to 7 mm x 14 mm i jak najdłuższe, później tylko skrócić polutować przewody i gotowe