Dohc 8v - planowanie glowicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie brzmi , ile max mozna splanowac glowice w 8 zaworowych silniczkach dohc fiat/lancia ?

Mozesz pod gniazdo zaworowe. Pytanie PO CO ? Mocy zbyt duzo nie przybedzie...

Cytat:
2007-12-04 15:05:27, DeviLL pisze:
Pytanie brzmi , ile max mozna splanowac glowice w 8 zaworowych silniczkach dohc fiat/lancia ?

zależy na ile pozwalają Ci pieniążki i fantazja - ja mam 2.5mm

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Potrzebuje zwiekszyc CR , dlatego zapytuje btw jak mozecie i wiecie ile wam sie zwiekszyl st sprezania po danym splanowaniu to napiszcie , bedzie to przydatne

CR w tych silnikach zwieksza sie tlokami z wiekszym garbem ,a nie planowaniem glowicy ! Jak planujesz powiedzmy o 2 mm to pasek rozrządu staje sie dłuzszy juz o 4mm i moze zabraknac zakresu napinacza Bez sensu jest planowac dobra glowice dla samego zwiekszania stopnia sprezania

Jak ktos jeszcze bedzie cos wiedziec to pisac , o rozrzadzie wiem ale thx za komentarz

devil chyba ma turbo za bardzo rozprezone

No mam ,przydaloby sie podniesc troche CR ,zeby nie palil jak smok
Mysle ,ze uszczelka troche sie doprezy ale trzaby glowice tez liznac moze 1 moze 2mm , ale to sie okaze po zmierzeniu pojemnosci komory spalania

mam glowke z przod napędu na zbyciu ona mamm mniejsze komory przynajmniej na oko bo nie sprawdzalem organoleptycznie

jak masz 2.0 zaloz glowice z 1,6/1,8. Efekt lepszy niz planowanie.

Cytat:
2007-12-05 01:22:02, kosa131 pisze:
jak masz 2.0 zaloz glowice z 1,6/1,8. Efekt lepszy niz planowanie.

a ja slyszalem ze te glowice sa identyczne, w przeciwienstwie3 do tych z 1.4

Cytat:
2007-12-05 01:34:30, CarvMachine pisze:
a ja slyszalem ze te glowice sa identyczne, w przeciwienstwie3 do tych z 1.4

Rozni ludzie rozne rzeczy mowia... Mialem obie glowice i roznica jest wyrazna.

włz płaskie tłoki zamiast wklęsłych - skoczy stopień spręzania...

głowica z 1,6 jak i kolektor ssacy maja mniejsze srednice kanałów, komor nie porownywalem

A czy we wszystkich silnikach dohc tloki wystaja ponad blok (nie chodzi o karb) ?

Odgrzebię tego kotleta bo mnie sie pytanko prawie w temacie urodziło: zakładał ktoś z was uszczelkę głowicy do dohca na miedzi??? Muszę dorobić uszczelkę pod głowicę bo mam kwadrata a do nich uszczelki w przyrodzie już prawie nie wystepują. Jest w LBN zakład, który się zajmuje dorabianiem uszczelek i dorobią mi uszczelkę pod konkretnego szlifa bloku. Mogą to zrobić w miedzi - próbował ktoś???

jak jest możliwość to rób , pewnie pod standardowe dohce tez znajdzie się paru chętnych

No to pod koniec tygodnia będę wiedział ile za to będą chcieli kasy to dam znać i jak co będzie można zamówić więcej.

nie takie hop

blok i głowica musza być igła równe, nie splanowane u edwarda z zezem

blok i głowicę planował jeden z najlepszych zakładów na lubelszczyźnie - normy ISO itp.